Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Cazoo British Open

British Open

A sznúker szerelmesei, no és a profi versenyzők számára  mérhetetlenül és egyben érthetetlenül hosszú szünet után végre-valahára beindulni látszik a biliárd legnépszerűbb válfajának 2022-2023-as szezonja.

Hogy mi indokolta azt, hogy tulajdonképpen a május első hétfőjén befejeződött vilagbajnokság óta nem volt számottevő pontszerző verseny a kalendáriumban, arról csak találgatni lehet, de úgy fest, hogy Barry Hearn, a sportág mindenható ura inkább a másik kedvenc sportágát, a dartsot szeretné a fellegekbe emelni. El kell ismerni, hogy azt kiválóan csinálja, ám a sznúkereseket ez a legkevésbé sem vigasztalja, sőt…

Fogalmazhatunk úgy is, hogy ez a foghíjas versenynaptár nagyon fáj annak a 128 profinak, aki ebből, az amúgy nagyon élvezetes és a világ egyre több pontján népszerű játékból szeretne megélni, hiszen hónapok telnek el úgy, hogy legfeljebb alacsony pénzdíjas, félig amatőr versenyeken próbálhatják meg begyűjteni a megélhetésükre való pénzmennyiséget. Ám hiába, ;viszonylag kevés sikerrel tehetik ezt meg, hiszen ezeken a tornákon rendkívül alacsony a pénzdíj, cserébe rettenetesen erős a mezőny, ezért akár már az első néhány körben el lehet hasalni, és ezáltal mínuszos szaldóval hazakullogni.

Ám végre beköszöntött az ősz, és eljött szeptember 25-e, és lám, elkezdődött a British Open, amely lefordítva Nagy-Britannia nyílt sznúkerbajnokságát jelentené.

Azonban a dolognak, akarom mondani a versenynek számos kisebb-nagyobb szépséghibája akad, amelyet nem véletlenül nehezményeznek a legjobbak. Az első például az, hogy nincs kiemelés, sőt, sorsolás sincs,  mindössze a különböző fordulók után találomra húzzák ki egymás mellé a neveket, így megtörténhet, hogy a négy legjobb játékos akár már az első fordulóban kiüti egymást.

További szentségtörés, hogy csak négy nyert frémig zajlanak a küzdelmek, ráadásul amolyan „walk off” majd ha az előző meccs véget ért, akkor te jössz rendszerben, tehát a játékosok még azt sem tudják, hogy mikor kerülnek az asztalhoz.

És hogy ennek a meghökkentő lebonyolításnak mi a hozadéka?

A sznúker népszerűsítése helyett az, hogy a rajongók már a második napra elveszítették a három legnagyobb legendát, Ronnie O’Sullivant, John Higginst és Mark Williamst, illetve a mögöttük felsorakozó hadosztály klasszisai közül Kyren Wilsont, Luca Brecelt, Shaun Murphyt és Stuart Binghamet.

Maradjunk annyiban, hogy ettől biztosan nem lesz népszerűbb a a sznúker…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)