Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Kajak-kenu-négyes

Bronzérmes a férfi kajaknégyes

A Kuli István, Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor összeállítású férfi kajaknégyes bronzérmet szerzett 500 méteren a szegedi kajak-kenu világkupaversenyen.

Az egység nem rajtolt igazán jól, de aztán sikerült „regenerálódnia” és féltávnál már az élen haladt. A pozícióját egészen a hajráig tartotta is, ekkor azonban fáradni látszott, a közönség biztatása sem segített, a riválisok pedig jól bírták az utolsó métereket, így a litván és az erősebb spanyol csapat is megelőzte őket. Ezzel együtt a négy kajakos a parton boldogan fogadta edzőjük, Hüvös Viktor gratulációját.

Az épek versenyében ez volt a magyar csapat egyetlen érme a pénteki döntőkben.

Férfi kajak egyes 500 méteren az MVM Szegedi VE 22 éves versenyzője, Balogh Gergely – akinek az egyes mellett a nap folyamán négyesben is teljesítenie kellett – a nyolcadik helyen zárta a döntőt. Az aranyérem a portugálok klasszisának, Fernando Pimentának a nyakába került.

„Maximalista vagyok, ezért nem vagyok elégedett az eredményemmel, jobbra számítottam. Ezzel együtt azt gondolom, hogy ennyi mai futam után ez egy jó helyezés, beleadtam mindent – mondta az MTI-nek, kiemelve, hogy a szövetségből mindenki segítette az „erőltetett menet” során. – A szezonban az a célom, hogy találjak egy jó párostársat magamnak, akivel 500-on oda tudunk érni az Európa Játékokra és a világbajnokságra, hosszú távon pedig szeretnék bekerülni az első számú négyesbe. De az egyest sem engedem el, jó lenne ebben a számban is indulni a vb-n, és a mainál jobb helyezést elérni.”

A törökbálintiak húszéves kenusa, Buday Domonkos ugyancsak nyolcadik lett 500 méter egyesben – itt a győzelmet Catalin Chirila révén a románok szerezték meg -, a Szellák Szabina, Nemes Réka, Dráviczki Dóra, Rugonfalvi-Kiss Janka összeállítású fiatal női kajakos kvartett pedig kilencedikként zárt a döntőben. Utóbbi egységtől, amelyet utánpótláskorú versenyzők alkotnak, már az nagy fegyverténynek számított, hogy bekerült a legjobbak közé. Az első helyen a kínaiak hajója ért célba.

A pénteki para döntőkben két érmet szereztek a magyarok: Suba Róbert második, Juhász Tamás pedig harmadik lett KL1 200 méteren.

„Az első egy-két húzás nem sikerült, de utána belelendültem. Ez egy jó eredmény így a szezon elején, de még nagyon sok munka áll előttünk” – mondta a paralimpiai ezüstérmes Suba Róbert.

„A rajtban egy kicsit kifordított a szél, aztán száz méternél megbillentem, de aztán onnantól már jól sikerült a pálya” – fogalmazott Juhász Tamás.

A szegedi vk-verseny vasárnapig tart.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Kovács Tamás
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)