Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Bajnokok Ligája

Búcsú a BL-csoportkörtől

Szerdán este véget ért a Bajnokok Ligája 2023-2024-es idényének csoportköre, a szokásoknak megfelelően tavasszal a legjobb tizenhat csapat már egyenes kieséses rendszerben folytatja a harcot Európa legrangosabb nemzetközi kupájáért.

Az utolsó játéknapra a legtöbb csoportban már eldőltek a küzdelmek, a topligák legjobb együttesei javarészt már az előző körben (sőt volt olyan, aki már ennél is korábban) biztosították a helyüket a nyolcaddöntőben.

Így tett a címvédő Manchester City, a két spanyol sztárcsapat, a Real Madrid és a Barcelona, de a német bajnok Bayern München vagy az olasz listavezető Inter is tét nélküli találkozón futhatott ki a gyepre. Ennek megfelelően tartalékosan – a legnagyobb sztárokat megkímélve egy esetleges sérüléstől – léptek pályára.

Akadtak azonban olyan nagy halak is, akiknek egészen az utolsó pillanatig reszketniük kellett, hogy még véletlenül se akadjanak horogra, kikerülve ezzel a tengernyi pénzt fialó elit mezőnyéből.

Ilyen volt például a tavalyi önmagához kissé meggyengült francia bajnok, a Paris Saint Germain, amely Messi és Neymar távozása óta még csak keresi a helyes irányt, és amely Dortmundban kis híján megfázott. Egy esetleges vereség ugyanis azt jelentette volna számukra, hogy csak a lesajnált Európa Ligában folytathatják. Miután a sárga-feketék megszerezték ellenük a vezetést, közel is kerültek a lejjebb soroláshoz, de végül sikerült egyenlíteniük, no és kiszurkolni, hogy párszáz kilométerrel nyugatabbra, a csatornán túl, Newcastle-ben ne a hazai szarkák diadalmaskodjanak.

A gall szurkolók legnagyobb örömére ez is összejött, így Mbappénak és társainak megmaradt az esélyük, hogy történetük során először emeljék a magasba a csodálatos trófeát. Mondjuk nagy összeggel nem érdemes fogadni rájuk, hiszen akadnak a mezőnyben olyan gárdák, amelyek ellen aligha fér bele annyi védelmi megingás, mint amelyet az elmúlt időszakban a franciák elkövetnek.

Éppen ezért várja mindenki feszülten a hétfői sorsolást, elég ha csak a tavalyi szezont idézzük fel, amikor az úgynevezett olasz ágon jóval gyengébb képességű alakulatok is messzire juthattak, míg a nagyok a másik oldalon egymást voltak kénytelenek búcsúztatni.

Egy biztos, február közepén jó néhány futballcsemege vár majd ránk, hiszen ez a tizenhat csapat valóban Európa krémje. És óva intek mindenkit attól, hogy az úgynevezett kicsiket lebecsülje, a Köbenhavn se véletlenül utasította maga mögé a Galatasarayt és a Manchester Unitedet.

Viszont addig is fordítsuk a fejünket az Üllői út irányába, tudniillik ma este az egyetlen állva maradt magyar csapat, a Ferencváros próbálkozik meg az újabb bravúrral, vagyis ismét megélni a kupatavaszt. A már továbbjutott Fiorentina ellen egy döntetlen is elegendő, úgyhogy a küldetés közel sem teljesíthetetlen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)