Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Kazincbarcika röplabda

Búcsúzott a Kazincbarcika

A Kazincbarcika másodszor is kikapott az izraeli Makkabi Tel-Aviv csapatától a férfi röplabda Challenge Kupa első fordulójában, így kiesett.

Ezzel minden magyar férfiegyüttes búcsúzott a nemzetközi szerepléstől: szerdán a Kaposvár a CEV Kupából esett ki a svájci Schönenwerddel szemben, ugyancsak kettős vereséggel.

Férfi Challenge Kupa, 1. forduló (a 16 közé jutásért), visszavágó:

Makkabi Jeadim Tel-Aviv (izraeli) – GreenPlan-VRCK 3-1 (-23, 16, 13, 19)
————————————————————————
a legeredményesebb játékosok: Szafjonov 21, Sokolov 14, illetve Szabó D. 17, Blázsovics 11
Továbbjutott: a Makkabi Tel-Aviv, kettős győzelemmel (6-2).

A két klub megállapodása értelmében a szerdai első mérkőzés után a visszavágót is Kazincbarcikán rendezték. A borsodiak egy nappal korábban 3-1-es vereséget szenvedtek, így csak aranyjátszmával kerülhettek a nyolcaddöntőbe.

Az ezúttal hivatalosan vendégként játszó Toronyai-csapat az előző összecsapáshoz hasonlóan remekül kezdett és az első szettben végig tartotta a lépést riválisával. A hajrá előtt a válogatott Blázsovics Péter vezérletével aztán le is dolgozta néhány pontos hátrányát, majd 22-23 után sorozatban három pontot szerezve annak ellenére megnyerte a felvonást, hogy összességében a hazai gárda rontott többet.

A második játszmában csak 13-11-ig tudott tapadni izraeli ellenfelére a Vegyész: a Makkabi ezt követően szinte nem hibázott és Genadi Sokolov vezérletével könnyedén egyenlített.

A harmadik etapra még inkább elfáradt a Kazincbarcika, amelyben hiába játszott ponterősen a rutinos átló Szabó Dávid, a túloldalon az ebben a játékrészben hozzá hasonlóan hétpontos orosz Alekszandr Szafjonovnak több társa akadt, így a hatékonyabban szerváló és támadó „hazaiak” lezárták a párharcot és eldöntötték a továbbjutást.

Az immáron tét nélküli negyedik szettben Toronyai Miklós több fiatal játékosának is lehetőséget adott a bizonyításra, akik nem vallottak szégyent: még 17-16-nál is csak egypontos hátrányban voltak, és bár végül elvesztették a játékrészt, tisztességgel helyt álltak a légiósokkal teletűzdelt izraeli bajnokkal szemben.

A 110 perces mérkőzés legjobbja – akárcsak szerdán – a 21 pontos Szafjonov volt, a magyaroktól Szabó 17 pontig jutott.

Forrás: MTI; Fotó: Kovács Loretta, VRCK