Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Bp JAHC

Büntetőkkel a Budapest JAHC nyerte a kupát

A Budapest Jégkorong Akadémia HC nyerte meg a Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben büntetők után 3-2-re legyőzte az osztrák ligában érdekelt Hydro Fehérvár AV19 csapatát a Tüskecsarnokban.

A legmagasabban jegyzett magyar együttes a szombati elődöntőben simán, 6-1-re verte a végül bronzérmes Újpestet, míg a BJA a hajrában ütött góllal fektette két vállra a címvédő DEAC-ot.

A Volánt az is fűthette, hogy az elmúlt három kiírásban esélyesként nem tudott diadalmaskodni, és egy mostani sikerrel az örökrangsorban egyedüliként lett volna második 12 diadallal.

A fővárosiak remekül kezdtek, nem voltak megilletődtek, a 4. percben pedig a támadózónában megszerzett korongot Schlekmann Márk vágta a jobb felső sarokba. A későbbiek során is több veszélyes helyzete akadt a BJA-nak, mert a fehérváriak olykor könnyelműek voltak. Ahogy felpörgött a Volán, már volt esély az egyenlítésre is, ám Farkas Roland remekül védett, és olykor szerencséje is volt.

A második játékrész masszív Fehérvár fölényt hozott. Sarauer Andrew egyenlített, majd jöttek az emberelőnyök, ezek egyikéből Hári János talált be. Ebben a húsz percben 26 lövése volt az esélyesebb Volánnak.

A záró játékrész elején váratlanul egyenlített a BJA, Kirils Galoha ugrott ki, és lőtte ki a bal felső sarkot. A folytatásban mindkét csapat eldönthette volna a finálét, de ez a hosszabbításra, illetve a büntetőkre maradt. Ebben a fővárosiak voltak jobbak, és fennállásuk során másodszor diadalmaskodtak a kupában. A Fehérvár sorozatban negyedszer bukta el az MK-finálét.

Magyar Kupa, döntő:

Budapest JAHC-Hydro Fehérvár AV19 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 0-0), büntetők után

gól: Schlekmann (4.), Galoha (45.), illetve Sarauer (26.), Hári (33.)

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Illyés Tibor