Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Carlos Sainz

Carlos Sainz is beparkolt 2024-ig

„Mindig is mondtam, hogy a Forma-1-ben nincs jobb csapat, amelynél versenyezhetsz, és bő egy év után megerősíthetem, hogy ennek a versenyzői overállnak a felöltése és ennek a csapatnak a képviselete különleges, semmihez sem fogható.”

– ezekkel a szavakkal kommentálta Carlos Sainz, hogy 2024-ig a szerződést hosszabbított a Ferrari királykategóriás csapatánál.

Ez a bejelentés minden bizonnyal hatással lesz a további 2023-ra még kérdéses F1 ülések sorsára is. Biztosak lehetünk benne, hogy felgyorsul pár új megállapodás a paddockon belül a közeljövőben.

Ilyen például a Ferrari akadémia neveltjének, Schumachernek a kérdése is. Így, hogy bezáródott a kapu előtte 2024-ig a „nagy” csapatnál, valószínűsíthető a Haas hosszabbítás a következő évekre.

Szűkül a kör tehát.

Akinek nincs még hivatalosan szerződése 2023-ra: Alonso, Tsunoda, Vettel, Zhou, Latifi, Albon és Stroll (róla mondjuk nincs pontos adat).

A fentiek közül Alonso hosszabbítása a nyilatkozatok alapján talán borítékolható előre. (Ezzel talán éppen az Alpine várakozó tehetségét, Piastrit hozza lépéskényszerbe?)

Érdekes még Vettel kérdése. Biztos vagyok benne, hogy jelenleg sokkal több F1 fanatikus fogadna a visszavonulására, mint egy esetleges szerződéshosszabbításra. Meglátjuk, megtalálja-e a közös hangot az idény további felében az Aston Martinnal.

A többiek között pedig folytatódhat a harc az ülésekért.

/Fotó és grafika: formula1.com/
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)