Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Australian Open

Célegyenesébe érkezett az Australian Open

Célegyenesébe érkezett a profi teniszezők idei első Grand Slam tornája, az Australian Open, így itt az ideje, hogy körülnézzünk a kontinensnyi ország déli részén, a festői szépségű Melbourne-ben.

Immár az elődöntők következnek, és a férfiaknál az a ritka helyzet fordult elő, hogy a legjobb négy közé csupa magas kiemelésű játékos jutott be. Négyük közül a német Alexander Zverev neve mellett szerepel a legnagyobb szám, de ő is az előkelő hatos kiemelést tudhatja magáénak.

Azt már megszokhattuk, hogy a szerbek klasszisa, a rekordszámú, huszonnégy Grand Slam trófeát megnyerő Novak Djokovics ott van a végelszámolásnál, csakúgy mint az orosz Medvegyev, aki nem egyszer járt már túl a világelső eszén. A másik két elődöntős az olasz Sinner, valamint a német Zverev, akik még várnak az első nagy sikerükre, bár utóbbi kétszer is a legjobbnak bizonyult az év végi Tour Finalson, amelyet nemhivatalos világbajnokságnak is szoktak emlegetni.

Most azonban itt a lehetőség mindkettőjük számára, és ez még akkor is igaz, ha egyikük sem esélyesként lép pályára pénteken. De így volt ez tegnap is, amikor például Zverev a fiatal spanyol titán, a wimbledoni bajnok Carlos Alcaraz ellen csillogtatta meg kivételes képességeit.

Ő majd Medvegyevvel néz farkasszemet, ezen a találkozón egyikőjük sikere sem lenne komolyabb meglepetés. Nem úgy mint a másik összecsapáson, ahol Sinner az Australian Opent szinte a saját házi bajnokságává varázsló (nem kevesebb, mint tíz alkalommal nyert itt) Djokovics orra alá szeretne egy kis borsot törni. Ez talán sikerülhet is, ám hogy felül is múlja a szerbet, azért arra már nagyobb tétben nem érdemes fogadni.

Nos, ha a férfiak mezőnyében elmaradtak a bombameglepetések, a nők gondoskodtak róla, hogy leessen az állunk. Mert az még csak hagyján, hogy a világelső, lengyel Iga Swiatek még a második hetet sem érte meg, az viszont valóban csodaszámba megy, hogy az ukrán Jasztremszkát viszont ott találjuk a négy között. A szőke hölgy olyannyira nem számított esélyesnek, hogy nem csakhogy kiemelt nem volt, de még selejteznie is kellett, hogy egyáltalán felkerüljön a 128-as főtáblára.

Mindez olyan remekül sikerült neki, hogy immár a döntőért szállhat csatába, ráadásul az ellenfele, a kínai Zheng sem tűnik legyőzhetetlennek. A másik ágon a címvédő Szabalenka az amerikai csodatini, a legutóbbi Grand Slam, a US Open győztese, Coco Gauff ellen tehet újabb lépést a duplázás felé.

A mérkőzéseket az Eurosport csatornáin kísérhetjük figyelemmel.
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)