Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Kadet pbt csapat

Csak szólunk, hogy kadet vívóink éppen „meghódítják” Európát!

„A magyarok nyilaitól ments meg minket Urunk!”

Ha képletesen is, de Tallinnban lassan szinte az összes európai ország ezt mormolhatja magában újra, hiszen a tegnapi napon tovább növelték a magyar érmek számát kadet vívóink az eb-n. Gyakorlatilag az összes aznapi csapatversenyen dobogóra álltak a fiatalok, amit akárhogyan is nézünk, hatalmas bravúr! Ezzel Magyarország vezeti az éremtáblázatot, és bátran kijelenthetjük, hogy korosztályos vívóink dominánsan uralják az európai kadet korosztályt.

De nézzük sorjában. ARANY, EZÜST, BRONZ. Gyönyörű sorminta.

Férfi párbajtőr csapatunk kezdte a dobogó legfelső fokával, miután a döntő asszóban az olasz válogatottat – meglehetősen fölényesen – legyőzték. A Balázs Bence, Horváth Márk, Király Mátyás, Pelle Domonkos összeállítású válogatott nagyszerűen vívott. Gyakorlatilag nem volt párbajtőröző aznap a pástokon, aki megállíthatta volna őket.

A Balázs Bence, Horváth Márk, Király Mátyás, Pelle Domonkos összeállítású kadet férfi párbajtőr-válogatott.

Peterdi András válogatott edzője így nyilatkozott a sikeres napot követően:

“Azért számomra egyáltalán nem tűnt olyan simának a verseny, többször is felment a vérnyomásom… Ugyanakkor jár a dicséret a fiúknak, mert mindannyian nagyon szépen teljesítettek. Az éremben bíztam azért az Európa-bajnokág előtt, elvégre két körversenyen is nyerni tudtunk, annak pedig természetesen nagyon örülök hogy arany lett belőle. A tavalyi ezüstünket sikerült tovább fényesíteni, még egyszer gratulálok a fiúknak és edző kollégáimnak!”

Az érmek sorát a női tőrcsapat folytatta. A Badár Szonja, Kollár Anna, Papp Jázmin és Sperka Jázmin összeállítású kadet válogatott a franciák ellen egy igazán szoros asszóban szerezte meg a harmadik helyet, és ezzel bronzérmet!

A Badár Szonja, Kollár Anna, Papp Jázmin és Sperka Jázmin összeállítású kadet tőrválogatott.

A válogatott edzője – Salamon Beatrix – így foglalta össze a lányok teljesítményét:

“Az egész szezonban nagyon jól szerepelt ez a csapat, és ezzel az éremmel sikerült megkoronázni a teljesítményt. A lengyeleket többször is sikerült már legyőznünk, ezúttal sajnos nem. Az viszont kifejezetten dicséretes, hogy talpra tudtunk állni, jelen körülmények között ez a bronzérem nagyon értékes a számomra. Már csak azért is, mert ebben a korosztályban hosszú évek óta nem szereztünk Európa-bajnoki érmet női tőrben.”

Végül következtek női kardozóink. A Csonka Dorottya, Domonkos Emese, Kónya Csenge, Tóth Nadin összeállítású csapatunk egyértelműen a dobogó felső fokát célozta be. A döntőbe jutásig tökéletes menetelést láttunk, de a szoros végső asszót követően sajnos Románia válogatottja került ki győztesként. Így a lányok nyakába az ezüstérem kerülhetett.

A Csonka Dorottya, Domonkos Emese, Kónya Csenge, Tóth Nadin összeállítású női kadet kardcsapat.

Kovács Laura, a válogatott edzője így nyilatkozott:

“Igen, az igaz, hogy az arany és az ezüst jó eredménynek számít, én is így értékelem, de szerettünk volna csapatban is nyerni, a korosztálytól búcsúzók megérdemeltek volna egy aranyat. A középső hullámvölgy után sikerült felállnunk, de a fordításban sérülés, illetve – fogalmazzunk úgy – külső körülmény is megakadályozott bennünket mindebben. Szokták mondani, hogy másnap már fogunk örülni ennek az ezüstéremnek, de én ezt most nem így gondolom…”

Gratulálunk az összes vívónak és edzőiknek egyaránt!

Jöhet a mai utolsó nap a kadet eb-n, a korosztályos férfi kard- és tőrcsapat, valamint a női párbajtőrcsapat szereplésével.

HAJRÁ MAGYAROK!

Forrás: hunfencing.hu; Fotó: Eva Pavia / BizziTeam
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)