Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Szerbia - Magyarország

Csoda Belgrádban

Csütörtök este 20.45-től igazi csoportrangadót rendeztek a szerb fővárosban, Belgrádban, és milyen jó kimondani, vagyis leírni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott bravúros győzelemmel zárta ezt a nem mindennapi találkozót.

Meglehet, Marco Rossi tanítványai nem a legszerencsésebben kezdték a mérkőzést, de hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve, Szalai Attila öngólja után még az első félidőben megfordították az összecsapást.

Történt ugyanis, hogy a 10. percben az immár a Bundesligában szereplő középső védőnk egy peches mozdulatot követően a saját kapujába talált be, de a sokkoló pillanatokat villámgyorsan kiheverve, bő félóra elteltével magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést.

Ennek eredményeként a 34. percben a Ferencváros gólgyárosa, a bajnoki pontvadászat mesterlövésze, Varga Barnabás vette be déli szomszédaink hálóját, miután Sallai Roland csodálatos megmozdulását követően a tőle megszokott módon, ezúttal is jókor volt jó helyen, és a kipattanó labdát a házigazdák kapujába helyezte.

És ahogy ilyenkor egy igazi klasszis csapat szokta tenni, a még szédelgő, a bekapott góltól kissé elbizonytalanodó ellenfelét nem engedte feltámadni, hanem egy újabb huszárvágással a földbe döngölte.

Két perccel később szögletet rúghattunk, márpedig az ilyesmi azt jelenti, hogy klasszis hátvédeink, Lang Ádám és Willy Orbán gólra éhesen tűnnek fel az ellenfél tizenhatosán belül.

Ezúttal sem történt másképpen…

Az Omonia Nicosia idegenlégiósa keresztbe lőtt labdája a lipcsei védő elé került, aki közelről bevette a szerbek kapuját, így még az első felvonásban meg tudtuk fordítani az eredményt.

Noha a folytatásban forró pillanatokat éltünk át, Dibusz és a védelmünk állta a sarat, így több gól már nem esett, vagyis a nemzeti tizenegyünk idegenben győzte le a legnagyobb riválisát. Mindez azt jelenti, hogy négy meccs után továbbra is a G-csoport élén állunk és karnyújtásnyira kerültünk az Európa-bajnoki kijutástól.

SZERBIA – MAGYARORSZÁG 1-2

Gólszerzők: Szalai Attila (10. – öngól), ill. Varga Barnabás (34.), Orbán Willi (36.)

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)