Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Serie A

Csoda Salernóban

Hajrájához érkezett a Serie A, vagyis az olasz labdarúgó-bajnokság, és úgy tűnik hogy az izgalmak a tabella elején és hátulján is a tetőfokára hágnak.

A bajnoki címért a két milánói nagyágyú, az Internazionale és a Milan vív különharcot, miközben az alsóházban négy gárda küzd meg azért, hogy – miután három kieső van – az egyikőjük meghosszabbítsa az élvonalbeli tagságát.

Ádáz küzdelem ez az életben maradásért, amely minden évben megsokszorozza az utolsó vérükig harcoló kiscsapatok erejét, miközben néha egészen elképesztő feltámadásoknak lehetünk szemtanúi.

Úgy tűnik, hogy idén sem maradunk főnixmadár nélkül, ezúttal délen kell keresnünk egy hamvaiból feltámadó alakulatot, amely a huszonhárom évnyi másodosztályú száműzetés után tavaly visszajutó Salernitana gárdája lehet, pedig két hete még úgy nézett ki, hogy Davide Nicola tanítványai csupán átszállójegyet váltottak a legjobbak közé, miután huzamosabb ideje az utolsó helyről figyelték a mezőny többi tizenkilenc együttesét.

Aztán április 16-án ez a megtépázottnak tűnő, vert sereg felült a repülőgépre, és elutazott Genovába, hogy a Sampdoria vendégeként megkapja a szokásos pofonját. Legalábbis akkor mindenki így gondolta.

Ehhez képest Ribéryék a Ligur-tenger partján a kiesés lidérces szelét a vitorlájukba irányították, és nagy ijedtükben nyerni tudtak, hogy aztán azóta minden ellenfelük, aki szembejön velük, lógó orral távozzon. Pedig nem akármilyen gárdákat sodort a az útjukba a sors, hiszen a blucerchati után idgenben az Udinese, majd hazai pályán a Fiorentina volt a kihívójuk.

Ám a megtáltosodott bordómezesekkel nem lehetett bírni, és tizenegy győzelem nélküli meccs után háromból hármat nyertek, kézzel fogható közelségbe hozva a csodát, vagyis a bennmaradást.

Ma este 20:45-től a Sport1 csatornáján megtekinthetjük, hogy ez a feltámadás egy – az előbbieknél is – erősebb csapat ellen is sikerrel jár-e, ugyanis a salernóiak Bergamóba, a nemzetközi kupaszereplésért küzdő Atalanta otthonába látogatnak.

Ráadásul ha a tabellára pillantunk, azonnal szembetűnik, hogy a még bennmaradó helyen tanyázó Cagliari három pont előnyben van hozzájuk képest, és ez még akkor sem kevés, ha a szárdok két meccsel többet játszottak.

Egy biztos, izgalmas, és véleményem szerint gólgazdag összecsapásra van kilátás, így a Tippmix kínálatából a 3,5 gól felett kimenetelt (2,26-os odds) ajánlom fogadásként figyelmetekbe.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)