Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Csúcsmeccset hoz a szombati válogatott játéknap

A szombati FIFA-játéknap egyik legpatinásabb párosítása Franciaország és Németország mérkőzése lesz. A gallok az Olympique Lyon stadionjában fogadják a 2024-es Európa-bajnokság leendő házigazdáját, s egyben a magyarok csoportellenfelét.

A németeknek van is tennivalója a számukra kiemelt fontosságú torna előtt. Az élete első szövetségi kapitányi munkáját végző Julian Nagelsmann egy igen rossz állapotban lévő Nationalelfet vett át Hansi Flicktől. A korábbi lipcsei tréner ennek megfelelően próbálkozik is a keret összetételét illetően. A franciák ellen hat újoncot hívott be keretébe, emellett visszatért volna Manuel Neuer is, aki azonban időközben sérülést szenvedett.

A franciáknál Didier Deschamps számára két sérülés okozott némi fejfájást. Az üveglábú Kingsley Coman (Bayern München) mellett Christopher Nkunku (Chelsea) maródi, a helyükre a tréner Moussa Diaby-t (Aston Villa) és Bradley Barcolát (PSG) hívta be.

A két csapat legutóbbi öt egymás elleni meccse két iksz mellett két francia és egy német sikert hozott. Ezek között két – a mostanihoz hasonló – felkészülési meccs volt: az egyiket a németek nyerték, a másiknak pontosztozkodás lett a vége.

(Kiemelt kép: Équipe de France de Football/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)