Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Roland Garros

Csúcsrangadó Párizsban

Ma este az év egyik legizgalmasabbnak ígérkező teniszmérkőzésére kerül sor a párizsi Roland Garroson, vagyis a Francia nyílt bajnokság férfi negyeddöntőjében.

Sajnos a sorsolás szeszélye folytán a kelleténél sokkal hamarabb, azaz már a legjobb nyolc között összefutott a tenisz történetének (Federer melletti) két legnagyobb alakja, a spanyol Rafael Nadal és a szerb Novak Djokovics.

Ez a három legendás játékos úgy vágott neki a 2022-es szezonnak, hogy mindannyian kereken húsz Grand Slam elsőséggel rendelkeztek, ám az emlékezetessé váló Australian Openen – többek között a két vetélytárs távolmaradásának köszönhetően – Nadal lépett egyet előre, így most huszonegy trófeával ő vezeti ezt az elképesztő rangsort.

Mint ismeretes, hosszú alkudozás és egyezkedés után Djokovics – a COVID-védőoltás fel nem vétele miatt – kihagyni kényszerült a kedvenc Grand Slamjét, ám ma végre eljön az igazság pillanata, itt a lehetőség, hogy spanyol riválisa után eredjen, hogy aztán Wimbledonban, esetleg a US Openen átvehesse tőle a vezetést az örökranglistán.

Ám biztosak lehetünk benne, hogy a tizenháromszoros Roland Garros-győztes salakkirálynak is lesz egy-két szava mindehhez. És ez még akkor is igaz, ha tudjuk, hogy a januári hősies diadalát követően sérülés miatt hosszú hónapokat kellett kihagynia, így még nem nyerte vissza a régi formáját. Ráadásul a spanyol klasszis dolgát tovább nehezíti, hogy az esti programba rakták be kettőjük ötvenkilencedik mérkőzését, amely a legkevésbé sem kedves időszak neki.

Azonban ha van valaki, aki meg tud birkózni ezekkel a kihívásokkal, és akit soha nem szabad leírni, az éppen Rafael Nadal, akiről szép lassan nem csak a centerpályát, hanem az egész versenyt át lehetne keresztelni. Hja, akinek tizenhét év alatt tizenhárom bajnoki cím és 105-4 a mérlege ezen a szent helyen, az maga a Francia nyílt teniszbajnokság.

Éppen ezért a Tippmix esélylatolgatás rovatunkban Nadal győzelmére fogadnék (2,7-es odds).

A mérkőzést az Eurosport élőben közvetíti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)