Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Balatonfüredi KSE

Dániai vereséggel zárt a Balatonfüred

A Balatonfüred 32-26-ra kikapott a dán Skjern HB otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában, kedden.

A magyar csapat egy győzelemmel, egy döntetlennel és nyolc vereséggel csoportja ötödik vagy hatodik helyén végez. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.

Eredmény, csoportkör, 10. (utolsó) forduló, C csoport:

Skjern HB (dán) – Balatonfüredi KSE 32-26 (18-14)

lövések/gólok: 51/32, illetve 48/26
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 3/3
kiállítások: 4, illetve 6 perc

A vendégek keretéből Bősz Levente, Bóka Bendegúz, Milan Gostovic, Dejan Malinovic, Stevan Sretenovic és Szöllősi Balázs is hiányzott.

A fürediek már semmiképpen nem juthattak tovább, a dánok viszont már biztosították helyüket a nyolcaddöntőben, vagyis tét nélküli volt a mérkőzés. A 11. percben még vezetett a tartalékos magyar csapat, ám egy 4-0-s sorozattal fordított a Skjern, amely a folytatásban is kevesebbet hibázott, egy 4-1-es szériával tovább növelte a különbséget, és a szünetben 18-14-re vezetett.

György László vezetőedző a 39. percben ismét időt kért, mert csapata hátránya tovább nőtt. A BKSE a kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott, ám a hibákat többször is könnyű góllal büntette a Skjern. Tizenöt percen keresztül felváltva születtek a találatok, utána a sokkal pontosabban kézilabdázó házigazdák egy 3-0-s sorozattal fölényessé tették vezetésüket. A legvégén egy 5-1-es szériával visszazárkózott a Balatonfüred, amely így csak hattal kapott ki.

Varga Márton tíz góllal, Andó Arián kilenc, Tóth Mihály négy védéssel zárt. A túloldalon Eivind Tangen, Senjamin Buric és Alfred Joel Jönsson hat-hat gólt lőtt, Robin Paulsen Haug tíz, Christoffer Bonde hét védést mutatott be.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/balatonfuredikse
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)