Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Michael van Gerwen

Darts Európa-bajnokság

Rohamléptekkel közeledik az év vége, és ez nem csupán azt jelenti, hogy elkezdhetünk készülődni a karácsonyi ünnepekre, hanem azt is, hogy nemsokára itt van a darts világbajnokság, amely az elmúlt évek alatt az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt sporteseménnyé nőtte ki magát.

Ám addig még van egy kis időnk, és természetesen a profi dartsjátékosok sem tétlenkednek, hanem megpróbálnak a lehető legjobb formába kerülni a sportág legnagyobb presztízsű tornája előtt. Márpedig ezt a legnagyobb hatékonysággal néhány kiemelt pénz- és ranglistapont-díjazású viadalon tehetik meg.

Ennek az egyik fő állomása a dortmundi Westfallenhalléban csütörtökön megkezdődött Európa-bajnokság, ahová az egész évben, összesen tizenhárom hétvégén át zajló European Tour legjobb harminckét legjobb játékosa juthatott be. A résztvevők között megtalálhatjuk a legnagyobb ászokat, így nem hiányozhat a hollandok háromszoros világbajnoka, Michael van Gerwen, a rikító színekben pompázó skót Peter Wright, a walesi ex-rögbis, az aktuális világbajnok walesi Gerwyn Price vagy az örök ígéret, Dave Chisnall, illetve a fiatalabb korosztály legjobbjai, Michael Smith és Dimitri Van den Bergh.

A lebonyolításról annyit érdemes tudni, hogy a szokásoknak megfelelően egyenes kieséses rendszerben zajlik a torna. Az első fordulóban mindössze hat nyert leg kell, illetve kellett a győzelemhez, amely a továbbiakban tízre, illetve az elődöntőktől kezdve tizenegyre emelkedik. Érdekes és meglepetésekkel teli első körre számíthatunk tehát, ugyanis a hat nyert kifejezetten villámpartinak számít, ahol egy kis hullámvölgy máris végzetes lehet még a topjátékosok számára is.

A verseny összdíjazása nem kevesebb, mint félmillió angol font, amelyből a győztes százhúszezret tehet zsebre.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban a végső győztesre tennék javaslatok. Ő pedig nálam nem más, mint az újra kiváló formába kerülő Michael van Gerwen (5,5-ös odds).

Az Európa-bajnokság küzdelmeit a Match4-en tekinthetjük meg.

Fotó: Getty Images
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)