Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Vasas FC - Bajnokcsapat 2022

De vajon ki jut fel a Vasas mellett?

A tavasz végére elérkeztünk az első-, illetve a másodosztályú labdarúgó-bajnokság hajrájához, és ennek örömére néhány napon belül világossá válik, hogy mely csapatok folytathatják a küzdelmeket az első osztályban, és melyik az a két gárda, amelyik alászáll, azaz kénytelen-kelletlen rossz irányba vált osztályt.

Az már korábban világossá vált, hogy a Gyirmót csupán átszállójegyet kért az elit legjobb tizenkét együttese közé, és a következő szezonban újfent a második vonal küzdelmeiben lesz érdekelt, mint ahogy az is tiszta sor, hogy a Vasas csapata ismét ott futballozhat, ahol a helyük van.

Vagyis a legjobbak között.

No, de ez csupán két csapat, egy kieső, illetve egy feljutó, úgyhogy még egy-egy hely alul és felül is betöltetlen maradt.

Az utolsó élvonalbeli forduló legfontosabb kérdése az lesz, hogy melyik fővárosi, amúgy sokszoros bajnok, patinás alakulat, a felszálló ágban lévő MTK, vagy a sebeit nyalogató Honvéd száll-e majd alá szégyenszemre a purgatóriumba, hogy legalább egy évet száműzetésben töltsön?

Kilencven perccel a vége előtt a két csapat között mindössze két pont a különbség, ezért egy esetleges MTK győzelemmel (a Debrecent fogadják) a Honvéd, amely a Puskás Akadémia otthonába látogat, bizony komoly bajba kerülhet. Azonban ha a kispestiek legalább egy döntetlent összehoznak, meghosszabbítják élvonalbeli tagságukat. De ez minden lesz, csak nem sétagalopp…

A másik fogas kérdés, hogy vajon a Vasas mellett melyik együttes juthat fel a második vonalból?

Nos, erre a rendkívül értékes, egyetlen pozícióra csupán ketten pályázhatnak, mégpedig a Kecskemét és a Diósgyőr gárdája.  Meglehet, két fordulóval a zárás előtt hat pont a kecskemétiek előnye, ám a borsodiak még csak ma pótolják be a 36. játéknap mérkőzését, márpedig a Soroksár elleni találkozón ők az esélyesebbek, így késő estére könnyen látótávolságba, vagyis három egységnyi távolságba kerülhetnek.

Éppen ezért a Tippmix esélylatolgatás rovatunkban ezt a meccset ajánlom.

A tippem: DVTK – Soroksár hazai (1,51-es odds).

A mérkőzést az M4 csatornán élőben is megtekinthetjük.

Fotó és grafika: vasasfc.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)