Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Ferencváros

De vajon miért nem játszik a Ferencváros?

Noha a sorsolás elkészültekor még benne volt a programban a Zalaegerszeg-Ferencváros összecsapás, pár napja meglepődve tapasztaltam, hogy ezen a hétvégén mégsem lép pályára a bajnok.

A Magyar Labdarúgó Szövetség indoklása – miszerint a zöld-fehérek a Bajnokok Ligája selejtezői miatt halaszthatnak – pofonegyszerűnek tűnhet, azért érdemes utánajárni, hogy mennyire helyénvaló ez a döntés. Már csak azért is, mert a másik tizenegy élvonalbeli csapat joggal érezheti úgy, hogy kivételeznek a Ferencvárossal, tudniillik a nemzetközi kupák többi magyar indulójával már közel sem ilyen megengedő a testület. Nem beszélve a felkészülésükről, amely ezzel erre a hétre kártyavárként omlik össze.

További furcsaság, hogy eddig úgy tudtuk, hogy komoly anyagi ellenszolgáltatásért cserébe kiemelkedő tudású profi játékosok alkotják a bajnokot, ám úgy látszik, hogy arrafelé mégsem bírják a mindenhol megszokott heti két mérkőzéses penzumot. És ez különösen annak fényében érdekes, hogy nagyjából harminc, viszonylag azonos képességű futballista áll a vezetőedző, Csercseszov mester rendelkezésére, tehát röhögve ki tudna állítani akár két különböző csapatot is. Nos, rávághatná az egyszerű szurkoló, hogy ez a pihentetősdi biztosan egy bevett dolog, ám úgy fest, hogy a jelenlegi selejtezős ellenfélnél, az azeri Qarabagnál nem ismerik ezt a szokást, ők szombaton ugyanis annak rendje és módja szerint lejátszották a bajnoki találkozójukat. Sőt, Nyugat-Európában sem kedvelhetik ezt a módit, lévén a Monaco, a PSV, a Royale Union vagy a Glasgow Rangers is pályára lépett hétvégén.

Ők vajon nem fáradnak?

És akkor következzen a legizgalmasabb felvetés: vajon mi történik abban az esetben, ha a Ferencváros bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe? Nyilván ennek az esélye enyhén szólva is elenyésző, ám mi most mégis játsszunk el a gondolattal. 2023. május közepe, a magyar bajnok minden idegszálával a címvédő Real Madrid elleni fináléra készül, miközben az NB I tabelláján az utolsó helyen szerénykedik. Na ja, mindössze két bajnoki meccsen léptek pályára…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)