Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
MTK - Paks

Döntetlennel indult a szezon

Döntetlennel indult a labdarúgó OTP Bank Liga 2023/24-es szezonja: az első forduló pénteki nyitómérkőzésén az újonc MTK Budapest 1-1-et játszott a vendég Pakssal.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

MTK Budapest-Paksi FC 1-1 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Farkas
gólszerzők: Németh K. (50.), illetve Böde (66.)
sárga lap: Kata (38.), Bobál D. (43.), Hej (75.), illetve Papp (2.), Bőle (69.), Vas (77.)

MTK Budapest: Demjén – Hej, Bobál D., Antonov, Kádár – Kata, Thian Khaly, Bognár (Horváth A., 74.) – Zsóri (Stieber, 74.), Németh K. (Molnár R., 85.), Kovács M. (Végh, 91.)

Paksi FC: Szappanos – Kinyik, Hegedűs, Kovács K. (Mezei, 56.), Osváth – Windecker, Papp (Bőle, 68.), Szabó B. (Haraszti, 68.), Vas – Könyves (Böde, 56.), Hahn (Balogh B., 76.)

A mérkőzés elején a vendégek voltak kezdeményezőbbek, de helyzetig nem jutottak, csupán a hazai kapus néhány megmozdulása okozott némi izgalmat. Az első komoly lehetősége az MTK-nak volt, amely egy szöglet után Zsóri fejesével majdnem bevette a paksi kaput, de a gólvonalról tisztáztak a védők. A szünet előtti percekben is a fővárosi együttes volt aktívabb, de a nyáron igazolt Szappanos megóvta kapuját a góltól.

A második játékrész elején azonban már a válogatott kapus sem tudott segíteni, így Bobál nagyszerű kiugratása után az idény első gólját Németh Krisztián lőtte. A kék-fehérek az előny birtokában kontrollálták a meccset, a Paks pedig nem találta a ritmust, egy szöglet után mégis egyenlíteni tudott Böde révén. Lendületben maradtak a zöld-fehérek, ennek ellenére a legnagyobb helyzetet az élvonalba visszatérő rivális hagyta ki: Zsóri lövését Vas a gólvonalról vágta ki. A hajrában mindkét csapat próbálkozott, de a kapuk nem forogtak komoly veszélyben, így pontosztozkodással zárult az idény első összecsapása.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Lakatos Péter
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)