Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Vasas Óbuda

Döntőben a címvédő Vasas

A címvédő Vasas biztosította helyét a női röplabda Extraliga döntőjében, mivel az elődöntő vasárnapi, harmadik mérkőzésén harmadszor is legyőzte a Nyíregyházát, ezzel megnyerte a párharcot.

A finálé első mérkőzése április 28-án lesz.

Női Extraliga, elődöntő, 3. mérkőzés:

Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza 3-0 (6, 14, 22)

a legeredményesebb játékosok: Bannister 19, Fricova 12, Abdulazimova 10, illetve Leban 12
A párharcot 3-0-ra a Vasas nyerte.

A párharc első mérkőzését 3-0-ra, a másodikat idegenben 3-1-re nyerte a budapesti együttes, amely így a harmadik, számára hazai összecsapáson is esélyesnek számított.

Az első szett ennek megfelelően alakult: a Vasas az első labdamenettől kezdve uralta a felvonást, játékosai szinte hiba nélkül röplabdáztak, a játék minden elemében messze felülmúlták riválisukat, és a lelátóról érkező, megérdemelt „játszik a Vasas” buzdítás közepette simán szerezték meg a vezetést.

A második játszma első periódusa még szorosan alakult, de a Vasas ezt követően újra ritmust váltott, remek védekezésével és blokkteljesítményével hibákba hajszolta riválisát, és miután támadásban továbbra is jó teljesítményt nyújtott, simán duplázta meg előnyét.

A harmadik felvonásban is hamar négypontos előnyt alakított ki a házigazda, de ezt követően egyrészt a nyírségiek játéka pontosabbá vált, másrészt hazai oldalon is több volt a hiba, így a különbség nem nőtt tovább. A címvédő támadásban továbbra is szinte kifogástalanul játszott, ez pedig bőven elég volt ahhoz, hogy simán kivívja az újabb döntős szereplést.

A mindössze 65 perces mérkőzés legponterősebb játékosa a hazaiak amerikai légiósa, Taylor Bannister volt 19 ponttal.

A másik ágon a Békéscsaba 2-0-ra vezet a Szent Benedek RA ellen a vasárnapi (mai) harmadik összecsapás előtt.

Forrás: MTI; Fotó: vasassc.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)