Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
ZTE - Újpest

Dragóner irányításával legyőzte az Újpestet a ZTE

A Zalaegerszeg egygólos győzelmet aratott az Újpest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Az egy hónapra eltiltott Ricardo Moniz vezetőedző helyett Dragóner Attila sportigazgató irányította a kék-fehéreket.

A fővárosiak négy kör óta nyeretlenek az élvonalban.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

ZTE FC-Újpest FC 1-0 (1-0)
————————–
Zalaegerszeg, 2412 néző, v.: Erdős
gólszerző: Szalay (23.)
piros lap: Csóka (55.)
sárga lap: Gergényi (11.), Huszti (82.), Ikoba (94.), illetve Csongvai (52.), Tallo (76.), Antonov (95.)

ZTE FC: Demjén – Kálnoki Kis, Csóka, Mocsi – Huszti, Szendrei (Kovács B., 96.), Tajti, Szalay (Szafronov, 59.), Gergényi – Ubochioma (Májer, 77.), Ikoba

Újpest FC: Nikolic – Pauljevic, Diaby, Szabó B. (Borello, 71.), Antonov – Mack, Onovo (Jakobi, 71.), Csongvai – Simon K. (Ambrose, 80.), Gouré (Tallo, a szünetben), Katona

A mérkőzés elején nem alakult ki folyamatos játék a sok apró szabálytalanság miatt. Az iramra viszont nem lehetett panasz, így amint tisztábban futballoztak a csapatok, rögtön voltak ígéretes akciók, melyek után elsősorban az újpesti hálóőrnek akadt dolga, hogy megőrizze kapuját a góltól, de a játékrész derekán Szalay közeli lövésével szemben már Nikolic is tehetetlen volt. Ubochioma a jobb oldalon ugyan rendre megbontotta az Újpest védelmét, de lövései sorozatosan pontatlanok voltak, így a hazaiak nem tudták növelni az előnyüket a szünetig.

A két 16-os közötti mezőnyjátékkal kezdődött a második félidő, de ez azonnal megváltozott, miután emberelőnybe került az Újpest, mivel az utolsó emberként szabálytalankodó Csókát – a videobíró segítségével – kiállította a játékvezető. Ezt követően a lila-fehérek egyértelmű fölényben futballoztak, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Bár az Újpest jószerivel egykapuzott, mégsem tudott veszélyes helyzeteket kialakítani, így végül pont nélkül távozott Zalaegerszegről.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/ztefc.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)