Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Eb-főpróbát tart a magyar válogatott csoportellenfele

Nyakunkon a labdarúgó Európa-bajnokság, amelynek legtöbb indulója vagy a napokban néz szembe utolsó felkészülési mérkőzésével, vagy már le is játszotta azt. Így van ezzel a magyar válogatott leendő csoportellenfele, Svájc is, amely szomszédjával, Ausztriával főpróbázik.

Svájcnak a mieink mellett Németország és Skócia nemzeti csapata lesz még rivális az egyenes kieéses szakaszba való továbbjutásért. Korábbi barátságos mérkőzésükön tükörsimán, 4-0-ra győzték le Észtország nem túl acélos válogatottját.

Az osztrákok az Eb-n a D-csoportban nehéz feladatok sorával néznek majd szembe. Amellett, hogy Lengyelország legyőzését sem tekinthetik kötelezőnek, a kvartett két másik tagja Hollandia és Franciaország. Nyugati szomszédaink a napokban Szerbia ellen már a 10. percben 2-0-ra mentek, végül 2-1-re tudtak győzni.

A kontinensviadalon egyébként mindkét csapatot a középmezőny alsóbb felébe várják a bukmékerek. A svájciak Európa-bajnoki címe 70-szeres, míg az osztrákok végső győzelme 80-szoros pénzt fizetne. Azt, hogy a két csapat között nincs nagyságrendbeli különbség, soron követekező, egymás elleni találkozójuk nyereménszorzói is alátámasztják.

(Kiemelt kép: Dan Mullan/Getty Images)

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)