Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
EB-sorsolás

EB-sorsolás

Vasárnap kora délután Frankfurtban, a Festhalléban kisorsolták a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének csoportjait, amely során a magyar válogatott történetében először az első kalapból várhatta az ellenfeleket.

Nos, nézzük, kiket sodort az utunkba Fortuna istenasszony:

A második kalapba olyan klasszis gárdák kerültek, mint például Franciaország vagy Anglia, de a hozzánk húzott Szerbiának is ütőképes együttese van. Elég ha csak azt említjük meg, hogy a portugálokat megelőzve jutottak ki a katari világbajnokságra, illetve sokatmondó adat az is, hogy akár a teljes kezdőcsapatukat kiállíthatnák a Serie A-ban szereplő idegenlégiósaikból.

Közöttük is a legnagyobb név a Juventus középcsatára, Dusan Vlahovics, de szintén az olasz rekordbajnokot erősíti a remek szélső, Filip Kosztics is.

Nyilvánvalóan a déli szomszédaink lesznek a legnagyobb ellenfeleink, de a harmadik kalapból érkező montenegrói alakulatot sem szabad félvállról venni, hiszen nagyon hasonlít a harcmodora a közelmúltból rossz emlékeket idéző Albániához.

A negyedik vetélytársunk az a bolgár válogatott lesz, amely történetének leggyászosabb időszakát éli. Gyenge eredmények, igazi klasszisok nélküli keretük van, amely immár a sokadik selejtezősorozatban sül fel. Bízzunk benne, hogy ezúttal sem lesz másképpen.

Tőlük is gyengébb csapata van a csoportunk utolsó tagjának, Litvániának, ám ez a legkevésbé sem meglepő, a balti országban továbbra is a kosárlabda számít nemzeti sportnak, így a futballisták felé nincsenek is különösebb elvárásaik a helyi szurkolóknak.

Azt hiszem, nem csupán kincstári optimizmus, hogy ebből a csoportból teljesen reális esélyünk van rá, hogy zsinórban harmadszor is eljussunk a kontinensviadalra.

A magyar válogatott csoportja:

G CSOPORT:

MAGYARORSZÁG
Szerbia
Montenegró
Bulgária
Litvánia

Az Európa-bajnokságra a csoportok első két helyezettje jut ki automatikusan, további három helyet pótselejtezőkön döntenek el.

HAJRÁ MAGYAROK!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)