Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Egy kosárnyi csoda kellene

Ma délután 18 órai kezdettel lép pályára a férfi kosárlabda-válogatott, hogy megkísérelje véghezvinni a szinte lehetetlent, vagyis kijutni a pontosan egy év múlva kezdődő világbajnokságra.

A három távol-keleti országban, a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Japánban rendezendő eseményre harminckét csapat kvalifikálhat majd, ám a mi kontinensünkről ez a szám mindössze tizenkettő, tehát a feladat enyhén szólva is nehéznek tűnik.

Annak tükrében pedig különösen nehéz dió lesz mindez, hogy az első csoportkörből ötvenszázalékos mérleggel, csupán három győzelemmel és vereséggel érkeztünk, ami azt jelenti, hogy a második körben, ezúttal egy hatos csoportban a bosnyákokkal és a csehekkel egyformán állunk, alaposan lemaradva az 5-1-es mérleggel bíró franciáktól és litvánoktól. Apró reménysugár lehet a kosárlabda magyar szerelmesei számára, hogy a harmadik helyezett is továbbjut, márpedig jelenleg ebben a pozícióban a 4-2-vel álló Montenegrót találjuk, amely a hátralévő hat találkozó alatt nem behozhatatlan.

A dolog szépséghibája, hogy a mai összecsapáson az a litván válogatott érkezik Szombathelyre, amely a közelmúltban kétszer is Eb-döntőt játszhatott, és amely ezúttal (kihasználva az NBA nyári szünetét) bevetheti két Amerikában pattogtató klasszisát, a kiváló sacramentói centert, Sabonist és a New Orleansban játszó Valanciunast.

Ráadásul a többiek is Európa élklubjait (Barcelona, Panathinaikosz, Baskonia, Zalgiris) erősítik, így nyugodtan kijelenthető, hogy az esélytelenek nyugalmával készülődhet Sztojan Ivkovics legénysége.

Ők tizenketten próbálhatják meg véghezvinni a csodát:
Váradi Benedek, Hanga Ádám, Somogyi Ádám, Vojvoda Dávid, Perl Zoltán, Benke Szilárd, Ferencz Csaba, Allen Rosco, Eilingsfeld János, Golomán György, Keller Ákos, Krahodzics Kemal.

A mérkőzést az M4 televízió élőben közvetíti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)