Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Egymás ellen hangol NL- és Eb-riválisunk

A válogatott szünetben ezúttal néhány Eb-pótselejtező mellett felkészülési mérkőzésekből kényszerül csemegézni az egyszeri sportfogadó. A kínálatban ott van a Holandia-Skócia összecsapás is, amelyen Magyarország leendő NL-csoportellenfele csap össze a mieink leendő Eb-csoportellenfelével.

A holland keret olyan téren szokásosnak nevezhető, hogy topligás játékosok – köztük nem egy világsztárral – egészülnek ki a honi bajnokság nagycsapatainak labdarúgóival. Visszatér ráadásul Memphis Depay (Atlético Madrid) és az előző mondat alóli egyetlen kivétel, Georgino Wijnaldum (Al-Ettifaq) is.

A skót keret szintén nem tartogat komolyabb meglepetést, a nemzeti csapat a brit bajnokságokra támaszkodik, benne több Premier League-játékossal. A szigetországiak balhátvéd poszton erősödtek duplán is a legutóbbi összetartás óta: Andy Robertson (Liverpool) és Kieran Tierney (Real Sociedad) is visszatér.

Mindkét csapat ott lesz természetesen a nyári Európa-bajnokságon, így ha eredménykényszerről nem is beszélhetünk, az biztos, hogy fontos számukra a mérkőzés. A felek két legutóbbi találkozása egyébként szintén barátságos mérkőzés volt. 2017-ben Hollandia 1-0-ra nyert, míg 2021-ben 2-2-es döntetlen született.

 

(Kiemelt kép: KNVB/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)