Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
NBA2022

Elindult az NBA

Az elmúlt hét szerdáján beindult a szokásos nagyüzem az NBA-ben, vagyis az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban.

A frissiben megkezdődött szezonban az elmúlt bő egy hétben négy-öt mérkőzést játszottak a csapatok, és ha a nyolcvankét meccses alapszakaszt vesszük, akkor annak ez a néhány találkozó csak a töredéke, ám mégis érdemes körülnézni, hogy miképpen rajtoltak a legnagyobb esélyesek.

Kezdjük a címvédővel, vagyis a Golden State Warriorsszal, amelynek a kerete alig változott, a legnagyobb sztárok, Stephen Curry, Klay Thompson vagy Dreymond Greene továbbra is a vezetőedző, Steve Kerr rendelkezésére állnak. Ennek ellenére a San Franciscói székhelyű alakulat felemásan, három győzelemmel, illetve két vereséggel kezdte az idényt, ám ha a védekezésük összeáll, akkor ez a mérleg hamarosan sokkal jobb lesz.

Ha egy néhányezer mérföldes ugrással a kontinens másik oldalán, a keleti parton termünk, akkor a főcsoport győztesével, egyben a nagydöntő vesztesével, a Boston Celticsszel találkozhatunk, amely gárda idén talán még nagyobb eséllyel lehet a kihívója a nyugati gigászoknak. Meglehet, a fiatal klasszisokra, elsősorban Tatumra és Brownra építő kelták a szezon előtt kurtán-furcsán menesztették az edzőjüket, Ime Udokát, a keret van annyira erős, hogy ismét a fináléba jusson, és immár egy kis plusz rutinnal felvértezve ezúttal el is hódítsák a Larry O’Brien trófeát.

Ám mindkét döntősnek több kihívója is lesz, nyugaton a tavaly csalódást keltő playoffot játszó Phoenix Suns, a kétszeres MVP-vel, a szerb Nikola Jokiccsal harcba induló Denver Nuggets, illetve a szlovén csodagyerek, Luka Doncic irányította Dallas Mavericks nehezítheti meg a Dubs, vagyis a Warriors dolgát. A felsorolásból nem véletlenül hagytam ki az All Star-klasszisokkal felálló Los Angeles Lakerst. A kaliforniaiak játéka úgy fest, hogy továbbra sem akar működni, és LeBron James ide, Anthony Davis oda, Russell Westbrook amoda, miután tavaly nem jutottak be még a rájátszásba sem, idén is ugyanolyan súlytalannak tűnnek. Eddigi mérlegük ugyanis 0-4.

Keleten a görög félisten, Jannisz által vezetett Milwaukee Bucks és a két kiváló támadó fegyverrel, Kevin Duranttel és Kyrie Irvinggel, illetve a védekezés professzorával, Ben Simmonsszal félelmetes triót alkotó Brooklyn Nets szólhat még bele a bajnoki cím sorsába, és ezt minden bizonnyal már az első hetekben megpróbálják mindenki számára világossá tenni. Szerdán éppen egymás ellen bizonyíthatott a két nagyágyú, és egy playoff-hangulatú kőkemény összecsapást varázsoltak a kosárlabda szerelmesei elé, amelyet végül nagy küzdelemben a Bucks nyert meg.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban most az eddig megszokottakkal ellentétben egy hosszútávú fogadást ajánlanék, méghozzá az NBA bajnoki címének győztesére javasolnék egy csapatot. Ez pedig nem más, mint a Golden State Warriors, tehát úgy vélem, hogy Stephen Curryék megvédik a címüket (…odds)

Az NBA mérkőzéseit a Sport1 és a Sport2 csatornán követhetjük figyelemmel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)