Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Elkerülheti az újabb zakót San Marino?

Két törpeállam labdarúgó-válogatottjának találkozása színezi a vasárnapi FIFA-játéknap kínálatát. Saint Kitts és Nevis nemzeti csapata nem is először csap össze San Marinóval, a felek szerdán már összemérték erejüket.

A két meccses közös felkészülés első felvonását az amerikai ország csapata nyerte 3-1-re. San Marino büntetőből szerzett vezetést, Saint Kitts és Nevis viszont fordítani tudott. A mérkőzés statisztikáit elnézve ugyanakkor játékban nem maradt alul az európai együttes, sőt.

Mind a passzok számában, azok pontosságában, a lövések számában és a várható gól mutatókban is San Marino nyert. 2,15-ös xG-mutatójuk azt jelenti, hogy a büntetőjük mellett is közel másfél gólnyi lehetőségük volt. Ezzel szemben ellenfelük jól élt a kínálkozó lehetőségekkel, 0,98-os xG-re három gólt is szerzett.

A „visszavágót” az előző meccshez hasonlóan szintén a seravalle-i Olimpicóban, vagyis San Marino otthonában rendezik. Ha az európai csapatnak sikerül hasonló játékminőséggel, de jobb helyzetkihasználással és védekezéssel előrukkolnia, akkor minden esélye megvan a pár nappal ezelőttinél jobb eredményt elérni.

 

(Kiemelt kép: St. Kitts and Nevis Football Association (SKNFA)/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)