Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
US Open

Elkezdődött a US Open – Djokovics nélkül

Magyar idő szerint hétfő délután 17 órakor elkezdődött a 2022-es esztendő utolsó Grand Slam tornája, az amerikai nyílt teniszbajnokság, ismertebb nevén, a US Open.

Azonban ez egyáltalán nem az a verseny lesz, mint amilyenre számítottunk. Méghozzá azért, mert akárcsak januárban az Australian Openen, ezúttal is hiányzik a mezőnyből a huszonkétszeres Grand Slam-győztes szerb klasszis, Novak Djokovics, aki az oltatlansága miatt kényszerül kihagyni a versenyt.

Hogy aztán az Egyesült Államok azon törvénye, miszerint azok a külföldi állampolgárok, akik nincsenek beoltva (mégha makkegészségesek is), nem utazhatnak be az országba, vajon miféle célt szolgál, azt persze nehéz lenne megfejteni, de tény, hogy a legnagyobb esélyest, a wimbledoni bajnokot ezúttal sem láthatjuk. Ő viszont kiáll az elvei mellett, és ez becsülendő dolog.

Pedig Nadallal hatalmas harcot vívnak, hogy végül melyikük lesz minden idők legeredményesebb teniszezője, de ez a küzdelem így enyhén szólva sem fair.  Évi két Grand Slam-indulással legalábbis nehéz lesz előzni.

A buta bürokrácia tehát ismét megfosztja a tenisz szerelmeseit egy-két klasszikus csatától (gondoljuk csak a Roland Garros negyeddöntőjére), ám azért bizakodhatunk, hogy színvonalas és izgalmas összecsapásokat követhetünk nyomon.

Apró szépséghiba, hogy egy nagy név, a görög Cicipasz már az első nap kiesett, és mitagadás Nadal sem ezen a borításon érzi magát a legjobban.

Részemről nem lennék meglepődve, ha címvédésre kerülne sor, és akárcsak tavaly, ezúttal is az orosz Medvegyev emelhetné magasba a trófeát.  Ő is ki lehet éhezve a sikerre, hiszen őt meg Wimbledonból zárták ki egy egészen más, hogy úgy mondjam háborús okokból.

Ezekhez a kizárásokhoz csak néhány mondatot szeretnék küldeni a nagyokosoknak:

Kedves illetékes „elvtársak”, kedves döntéshozók!

Esetleg végignézhetnénk úgy egy Grand Slam tornát, hogy a világ legjobbjait látjuk? Esetleg megoldható lenne, hogy hagyjátok őket azt csinálni, amihez a legjobban értenek? Amivel nézők millióit szórakoztatják?

Vagy inkább ti a kényelmes karosszékben pöffeszkedve, nagyokat kortyolva a legdrágább whiskey-ből, és mélyeket szippantva a kubai szivarból jól elszórakoztok emberi sorsokon?
Mintha egy agyament társasjátékot játszanátok?

Köszönjük szépen, ennyi elég volt, a tenisz legjobbjainak a pályán van a helyük.

Nektek meg a zárt osztályon…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)