Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Elkezdődött a Vizes VB

2022 nyarán egy újabb világraszóló esemény házigazdája lett Magyarország, miután Japán visszalépése után kis hazánk vállalta el, hogy megrendezi az egyik legnagyobb presztízsű sporteseményt a földkerekségen.

A röviden vizes vébének nevezett rendezvényen közel kétszáz ország válogatott sportolói mérhetik össze tudásukat, és ez még akkor is igaz, ha tudjuk, hogy az érmes helyezésekért csupán egy sokkal szűkebb mezőny szállhat harcba.

Az úszás, műugrás, szinkronúszás vízilabda, és a többi sportág képviselői alig várják, hogy megmutathassák a tudásukat, és ez különösen kivételes lehetőség azoknak, akik még nem szerepeltek ekkora, vagyis telt házas, több tízezres közönség előtt

Noha azt évtizedek óta tudjuk, hogy elképesztő tehetségű úszóink vannak, a magyar szurkolók egyértelműen a vízilabda küzdelmeire koncentrálnak, ahol kimondva, kimondatlanul ezúttal is az érmes, de leginkább az aranyérmes pozíciót vettük célba.

2022 júniusában sincs másképp, a magyar válogatott esélyeshez méltóan játszott a felkészülési meccseit, hogy aztán a szövetségi kapitány, az olimpiai aranyérmes Märcz Tamás és fiai hatalmas önbizalommal ugorhassanak be a medencébe.

Hozzátehetjük, hogy a férfi pólósok csoportjában legfeljebb egy veszélyes ellenfél vár ránk, meglehet a montenegrói válogatottal mindjárt az első játéknapon, vagyis kedden este 21 órákor csapunk össze.

A kvartettünk másik két tagja, vagyis a grúz és a brazil együttes nyilvánvalóan a harmadik, még éppen továbbjutó helyre aspirál, dehát tudjuk, a sportban egyetlen csapatot sem szabad lenézni, mert később mindez súlyosan visszaüthet.

A mi fiaink viszont egészen biztosan nem követik el ezt a hibát, úgyhogy a csoportmeccsek alatt nyugodtan hátradőlhetünk és élvezhetjük a klasszisaink játékát…

Hogy aztán három meccs után remélhetőleg beindul a gépezet, és jó szokás szerint tövig rágjuk a körmünket, miközben nyerünk és nyerünk.

Dehát éppen ezért imádjuk a sportot. Megtanít emelt fővel veszíteni, ugyanakkor szerénységre int, ha nyertél, hiszen hiába állsz a jó oldalon, ha nem vagy alázatos, akkor veszítesz…

Vagy ahogy Fürge Eddie szerepében Paul Newman is elmondta a Pénz színe című örökbecsű alkotásban…

Aki egyszer veszít, az mindent elveszít…

Hát szedjétek össze magatokat drága barátaim, és eszetekbe se jusson veszíteni.

Hajrá Magyarország! 🇭🇺

Fotó: MTI / Kovács Tamás
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)