Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
FTC - DVTK

Előnyben az FTC

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros 3-1-re legyőzte a vendég DVTK-t a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, szerdán, így 2-1-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

A hétvégi két miskolci felvonás után 1-1-re álltak a felek, és az első fővárosi összecsapáson a Jegesmedvék már az 55. másodpercben betaláltak, ám alig 16 másodperc múlva Nagy Gergő, az Erste Liga legponterősebb magyar születésű játékosa egyenlített, a 13. percben Tóth Adrián pedig már a hazaiakat juttatta előnyhöz.

A Ferencváros mezőnyfölénye magmaradt, egészen az 52. percig, amikor Matias Sointut sérülés okozásáért végleg kiküldték. Az ötperces emberelőnyben volt esély betalálnia a vendég alakulatnak, ám Arany Gergely bravúrt bravúrra halmozott a kapuban. A miskolci Wehrs Kevin az ellene elkövetett szabálytalanságot követően elveszítette türelmét, ő is összeszedett egy végleges kiállítást, ezzel pedig nehéz, szinte kilátástalan helyzetbe hozta együttesét. Tóth Adrián az üres kapuba is betalált, majd az utolsó másodpercekben több verekedés, dulakodás volt.

A párharc csütörtökön folytatódik ugyancsak a Tüskecsarnokban, míg az ötödik felvonásnak Miskolc ad otthont szombaton.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/fradihoki