Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Fejér BÁL Veszprém

Eperjesen veszített a Veszprém

A Fejér B.Á.L.-Veszprém 22-20-ra kikapott a szlovák Tatran Presov otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hatodik fordulójában, kedden.

Eredmény, csoportkör, 6. forduló, A csoport:

Tatran Presov (szlovák) – Fejér B.Á.L.-Veszprém 22-20 (12-11)
————————————————————
lövések/gólok: 37/22, illetve 42/20
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 2/1
kiállítások: 4, illetve 6 perc

A vendégek keretéből Miklós Gergő, Fercsik Dániel, Kristóf Mátyás, Simon Machac és Széles Ákos hiányzott.

A szlovákok a meccs elején 4-1-re elléptek, és bár csakhamar fordítottak a magyar fiatalok, a 18. percben 7-5-re ismét a Tatran vezetett. Sokat hibáztak a vendégek, akik a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra álltak át, ezzel egyenlítettek, a szünetben viszont a hazaiak voltak egygólos előnyben.

A második felvonás elején újra megszerezte a vezetést a Veszprém, a 43. percben is jobban állt egy találattal, de a csereként beállt Marcos Colodeti bravúros védéseire alapozva a házigazdák egy 6-1-es sorozatot produkáltak. Magyar oldalon sok volt a labdaeladás, a csapat 11 percig nem talált be, így nem lehetett esélye a sikerre.

A vendégek legeredményesebb játékosa Stranigg János volt hat góllal, Balogh Tibor hétszer, Podoba János háromszor védett. A túloldalon Oliver Rábek nyolcszor talált be, Igor Csuprina 11, Marcos Colodeti három védéssel zárt.

A második számú európai kupasorozatban a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik, a hetedik fordulót február 7-én rendezik. A Veszprém egy győzelemmel és öt vereséggel, a Balatonfüred egy sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel zárta az őszi szezont.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/vkkftveszprem
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)