Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
USA Basketball

Észbe kapnak végre az amerikaiak?

Múlt hét vasárnap ért véget a férfi kosárlabda-világbajnoság, de azt már a pénteki elődöntők után tudni lehetett, hogy a sokszoros bajnok Egyesült Államok válogatottja hírnevéhez méltatlanul be sem jut a fináléba, miután vereséget szenvedett a későbbi győztes Németországtól.

És hogy a gondokat, vagy mondhatnánk, az égést tovább fokozzák, még a bronzmeccset is elvesztették a kanadai együttessel szemben. A szövetségi kapitány, Steve Kerr, aki nem mellékesen a Golden State Warriors szakvezetőjeként négy bajnoki aranygyűrűt nyert, magyarázkodhatott rendesen, ám ebben a kudarcban talán neki a legkisebb a felelőssége.

Hiszen nézzük csak meg, hogy milyen keret állt a rendelkezésére. Az NBA-ben minden évben három csapatra való klasszist szavaznak be a szezon legjobbai közé, ám az ott szereplő amerikai játékosok mindegyike lemondta a szereplést a távol-keleten, és Óceániában zajló világbajnokságot megelőzően.

Kerr a nagy sztárok helyett kénytelen volt másod-, de inkább harmadrangú játékosokkal csatába indulni, így már az elején sejteni lehetett, hogy meggyűlik a bajuk az összeszokottabb ellenfelekkel szemben.

Természetesen a futottak még kategóriába tartozó gárdákat így is simán legyőzték, de amikor harcedzett klasszisokkal találták magukat szemben, akkor elfogyott a tudományuk.

Meglehet, mindenki tudja, hogy egy-egy NBA-szezon milyen nagy megterhelést jelent, mégis furcsa, hogy az ottaniak nem tesznek érte szinte semmit, hogy legalább 2-3 extra minőségű kosaras is eljöjjön egy ilyen eseményre. Közeleg a párizsi olimpia, így ez a pofon valószínűleg még időben érkezett, hogy ezt a pazarlást ne engedjék meg többet maguknak.

Mert azért lássuk be, az elődöntőben pocsékul védekező, és inkább egy streetball csapatra emlékeztető kezdőötös, vagyis Mikal Bridges, Anthony Edwards, Josh Hart, Jalen Brunson, Jaren Jackson Jr. helyett jobban festett volna egy Stephen Curry, Jason Tatum, Kevin Durant, LeBron James, Anthony Davis formáció.

Márpedig, ha az ötkarikás játékokon már ez utóbbiak pattogtatnak, akkor aligha a németek vagy bárki más nyakába akasztják az aranyérmeket.

Ahogyan mondani szokták, le sem kell játszani.

Vagyis dehogynem!

Azért hogy mi, a kosárlabda szerelmesei gyönyörködhessünk a játékukban.

Fotó: AP ILLUSTRATION: ECHO ANTONIO
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)