Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Honvéd - Újpest

Ez már az NBII?

Óriási múlttal rendelkező rangadót rendeztek csütörtök este 19 órától a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalában. A Bozsik-stadionban pályára lépő két fővárosi klub, a Honvéd és az Újpest múltja valóban fényes, ám 2022. szeptemberére mind a tizenkilencedik, mind a negyedik kerület fölé megérkeztek a viharfelhők.

Ennek alátámasztására elegendő volt vigyázó szemünket a tabellára vetni, ahol döbbenten láthattuk, hogy Puskás Ferenc és Bozsik József, illetve Szusza Ferenc és Göröcs János egykori csapata kéz a kézben a kieső zónában szerénykedik, ráadásul a lilák szégyenszemre sereghajtóként várják sorsuk jobbra fordulását.

Ennek megfelelően sokan azt gondolhatták, hogy a forduló záró mérkőzésén igazi ki-ki mérkőzésre kerül sor, ahol mindkét csapat a három pont megszerzéséért száll harcba.

Nem is tévedhettek volna nagyobbat…

Az elvileg komoly tétért zajló összecsapáson mindent láthattunk, csak labdarúgásra emlékeztető megmozdulást nem. Rendben, a fiúk nem tudnak magas szinten futballozni (bár akkor mit keresnek az NB I-ben?), de akkor legalább úgy küzdenének, mintha az életük múlna rajta. De nem, ez a veszély sem fenyegetett. Helyette ment a tili-toli, avagy a biztonsági passzok tömkelege, amely a szurkolók nagy részét még annyira sem szórakoztatta, mint egy halak nélküli akvárium tanulmányozása.

Azért néhányszor nekiveselkedtek a csapatok, és fel-feltűntek az ellenfél térfelén, ám abban sem volt sok köszönet. Pontatlan indítások, labdakezelési hibák és a stadionból kirúgott labdák tucatjai borzolták az idegeket.

Valószínűleg, ha egy külföldi turista, aki a hotelszobájában véletlenül az M4 csatornára kapcsolt, biztosan úgy gondolta, hogy egy másodosztályú mérkőzést lát. Bár ebben az utóbbi mondatban akad némi túlzás. Mert ezt a harmatgyenge produkciót joggal kérhetik számon az NB II-es klubok. Ettől még ők is pironkodnának, és térden állva kérnék a szurkolók bocsánatát.

Nos, még a bajnokság elején járunk, van idő a javításra, az más kérdés, hogy vasárnap a lila-fehérek a legjobb magyar csapatot, vagyis a Ferencvárost fogadják, és ezzel a játékkal aligha mozdulnak el az utolsó helyről.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)