Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
U23 férfi párbajtőrcsapat

Ezüstérmes a férfi párbajtőrcsapat a zárónapon

Ezüstérmet nyert a magyar férfi párbajtőr-válogatott szombaton, a budapesti U23-as vívó Európa-bajnokság utolsó napján. Férfi tőrben a negyedik, női kardban a kilencedik helyen végzett a magyar csapat.

Párbajtőrben a Keszthelyi Zsombor, Kovács Gergely, Osman-Touson Maruán, Somody Soma alkotta együttes a finneket 45-26-ra, az ukránokat 45-37, majd az elődöntőben a svájciakat 45-40-re verte, végül a döntőben rendkívül kiélezett küzdelemben, egyetlen tussal, 40-39-re alulmaradt a franciákkal szemben.
A tőrözőknél a magyarok – Bagdány Albert, Mihályi Andor, Szemes Gergő, Tóth Gergely összeállításban – a negyeddöntőben kezdtek, ott magabiztosan, 45-26-ra győzték le a spanyolokat, a négy között viszont 45-40-re kikaptak a lengyelektől. Az olaszokkal szembeni bronzmérkőzés szorosan alakult, végül az ellenfél nyert 45-39-re.

Kardban a Spiesz Anna, Beviz Dorottya, Domonkos Emese, Pápai Zoé négyes a nyolcaddöntőben 45-41-es vereséget szenvedett a bolgároktól, azután pedig már csak egy meccset vívott a tízcsapatos mezőnyben: a briteket 45-38-ra legyőzve kilencedik lett.

A magyar csapat öt éremmel – két ezüsttel és három bronzzal – zárt a Ludovika Arénában: a férfi párbajtőr-válogatott második helye előtt kedden a kardozó Horváth Gergő harmadik lett, szerdán a tőröző Szemes Gergő ezüstöt, Tóth Gergely bronzot nyert, csütörtökön pedig a kardozó Spiesz Anna harmadikként végzett.

Forrás: MTI; Fotó: Bizzi Team
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)