Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Manchester United - Everton

FA Cup – A futball hőskora életre kel

Noha az elmúlt időszakban még Angliában, a kupasorozatok őshazájában is megcsappant a hazai kupaküzdelmek jelentősége, az FA Cup valamit mégis megőrzött a labdarúgás elmúlt évtizedeinek dicsőséges hagyományaiból.

Manapság Európa topbajnokságaiban a hazai pontvadászat és a nemzetközi kupák (elsősorban a Bajnokok ligája) mellett az élcsapatok sokszor csupán nyűgnek veszik a nemzeti kupák jelentőségét, ami persze az óriási igénybevétel és a feszített tempó mellett teljesen érthető.

Talán a mai napig az egyetlen kivétel Anglia, és a világ legrégebbi tétmeccs-sorozata, az FA Cup, amely immár közel másfél évszázada tartja izgalomban a ködös Albion, no és a világ futballszurkolóit.

Ezen a hosszú hétvégén pedig elérkeztünk az idei szezon harmadik fordulójához, ahol már igazi rangadók várják a futball szerelmeseit.

Elsőként, azaz ma este mindjárt két élvonalbeli alakulat, az egyre erősebbnek tűnő, és olykor régi önmagát idéző Manchester United, illetve a meglepően sokat bukdácsoló Everton találkozik.

Mondhatnánk, hogy a papírforma sima hazai győzelmet ígér, ám az egymeccses kupaküzdelmek sajátja éppen az, hogy a gyengébbnek titulált gárdák is előléphetnek a nagyok árnyékból és megtréfálhatják a favoritokat.

Hogy ezúttal is igy lesz-e, az már kérdéses, a formák mindenesetre a hazai alakulat győzelmét vetítik előre, elég ha csak a legutóbbi bajnoki forduló eredményeit vesszük alapul, amikor a Vörös Ördögök 3-0-ra legyőzték a Bournemouth együttesét, ezzel szemben a liverpooli gárda kiütéses, 4-1-es vereséget szenvedett el a világverőnek még jóindulattal sem nevezhető Brighton and Hove Albion ellenében.

De tudjuk, a kupában bármi előfordulhat…

Várható összeállítások:

Manchester United: De Gea – Dalot, Varane, L Martinez, Shaw –  Casemiro, Eriksen – Garnacho, Fernandes, Rashford – Martial

Everton: Pickford – Coleman, Coady, Tarkowski, Mykolenko –  Iwobi, Gueye, Onana – McNeil, Calvert-Lewin, Gray

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban a hazai csapat mellett raknánk le a voksunkat, azaz a Manchester United győzelmét ajánlanám (1,42-es odds).

A mérkőzést 21 órától a Spíler1 csatornán követhetjük figyelemmel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)