Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Hydro Fehérvár

Fehérvár – BJA döntőt rendeznek

Az osztrák bajnokságban érdekelt Hydro Fehérvár AV19 is bejutott a fináléba a jégkorong Magyar Kupában, miután a szombati második elődöntőben 6-1-re legyőzte az Újpestet a Tüskecsarnokban.

Az volt a kérdés, hogy a 11-szeres kupagyőztes Fehérvár vagy pedig az Erste Liga nyolcadik helyén álló UTE lesz-e a Budapest JA HC döntős ellenfele vasárnap. A párharc egyértelmű esélyese a Volán volt, amely viszont az elmúlt három idényben nem tudott a kupában diadalmaskodni, és három vereséggel érkezett az elődöntőre. Az UTE eddig kilencszer nyert hazai kupát, de legutóbb 33 éve, 1990-ben.

Eleinte bírta az iramot az Újpest, voltak lehetőségei is, majd a 15. percben megtört a jég, Erdély Csanád nyúlt bele úgy egy távoli lövésbe, hogy közben az egyik kesztyűje nem volt a kezén. A második harmad egy szerencsés Volán-találattal indult, Cody Donaghey korcsolyájáról pattant be a korong Rajna Miklós kapujába. Egy kontrából szépített az UTE, Collin Shirley kapásból nem hibázott. A szünetig azonban megint a Fehérvár akarata érvényesült. Előbb Andrew O’Brien „nullszögből” volt eredményes, majd Bartalis István lövése pattant meg az újpesti kapitány, Benk András kesztyűjén, így Rajna ismét tehetetlennek bizonyult.

A záró játékrészben volt egy Volán-kapuvas, majd Magosi Bálint és 48 másodperc múlva Erdély növelte a különbséget, egyformán közelről, mindkettőjüket üresen hagyták a védők.

A sikerrel a fehérvári gárdának van esélye, hogy az örökrangsorban megelőzze a Dunaújvárost, és egyedüliként második legyen a 15 elsőséggel vezető FTC mögött.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/FehervarAV19
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)