Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Hydro

Fehérvár bravúros győzelme Katowicében

Megszerezte első győzelmét a jégkorong Bajnokok Ligájában a Hydro Fehérvár AV19, miután az ötödik fordulóban 4-2-re diadalmaskodott a lengyel GKS Katowice otthonában. Sikerével a magyar csapat – amely már nem juthat a nyolcaddöntőbe – csoportjában feljött a harmadik helyre.

A lengyel együttes számított esélyesebbnek: már rutinos BL-szereplőnek számít, míg a Fehérvár 25 év után az első magyar alakulat, amely a legrangosabb európai kupasorozatban indulhat, ráadásul a Katowice az idei kiírásban már nyert meccset, amikor hosszabbításban bizonyult jobbnak a Zürichnél. A Volán ezzel szemben még pontot sem gyűjtött eddig, csak néhány jó harmadon volt túl, de ez kevésnek bizonyult.

Bátran kezdett a Fehérvár, mezőnyfölényben volt, és a 8. percben Andrew O’Brien hozta helyzetbe Hári Jánost, aki közelről, középről nem hibázott. A második harmad álomszerűen indult magyar szempontból. A 24. percben Brett Findlay egy szép keresztpassz után kapásból lőtt a hálóba emberelőnyben, majd bő két perc múlva Mihály Ákos takarásból leadott lövéssel növelte a különbséget. A házigazda – azt követően, hogy Olivier Roy vetődve bravúrral védett – emberelőnyben szépített. Sorra kapták a csapatok a kiállításokat, a Fehérvár négyperces emberhátrányt védekezett ki, ám amikor a magyar együttes is létszámfölénybe került közvetlenül a szünet előtt, egy rossz támadó harmadbeli hátvéd betámadás után megugrott a Katowice, és emberhátrányból felzárkózott 3-2-re.

A lengyelek a záró harmadban tovább nyomtak, de a védelem és szükség esetén Roy állta a rohamokat. A játékrész derekán rendezte sorait a Volán, és ismét képes volt veszélyes támadásokat vezetni. A hajrában O’Brien a saját harmadából a pályán kívülre emelte a pakkot, ezért kiállítás járt, de ezt is, és a lehozott kapussal való játékot is túlélte a Fehérvár, ráadásul Hári az utolsó másodpercekben üres kapus gólt ütött.
Az majd jövő szerdán, a záró összecsapáson dől el, hogy Fehérvár vagy a Katowice végez a harmadik, illetve negyedik helyen.

Eredmény, 5. forduló:

GKS Katowice (lengyel)-Hydro Fehérvár AV19 2-4 (0-1, 2-2, 0-1)
————————————————————–
gól: Lehtonen (8.), Fraszko (40.), illetve Hári (8., 60.), Findlay (24.), Mihály (26.)

később:

Rögle (svéd)-Zürich Lions (svájci)

A 6., záró forduló programja:

Zürich-Rögle, október 11., kedd 20.35
Fehérvár-Katowice , október 12., szerda 18.00

Forrás: MTI; Fotó: Tomasz Błaszczyk
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)