Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Ferencváros - Crvena Zvezda

Ferencváros – Crvena Zvezda

Hatalmas lehetőség kapujában áll a Ferencváros labdarúgó csapata, amely ma este 21 órától a szerb Crvena Zvezda gárdáját fogadja az Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában.

A tét nem kisebb, mint hogy biztosan ott lesz-e a magyar bajnok a nemzetközi kupák tavaszi folytatásában, legyen az az Európa Liga vagy a harmadik helyért járó Konferencia Liga. Ehhez pedig nem kell  mást tenniük, mint a Groupama Aréna teltházas lelátói előtt legyőzni a szerb bajnokot.

Ám a feladat a múlt heti belgrádi tapasztalatok alapján cseppet sem tűnik egyszerűnek, hiszen déli szomszédaink legjobb csapata akkor súlyos, 4-1-es vereséget mért a zöld-fehérekre. Csercseszov tanítványai azóta lelkesen számolják vissza a napokat, mert őket is bántja ez a kirívóan nagyarányú fiaskó, és mindenáron vissza szeretnének vágni a vörös csillagosoknak, kiszolgálva ezzel a fanatikus szurkolótáborukat.

Az elmúlt hétvégén mindkét alakulat kapott gól nélkül nyerte meg a bajnoki összecsapását, és továbbra is az első helyen állnak a tabellán. A szerbek ráadásul zsinórban öt győztes találkozón vannak túl, de remélhetőleg a „minden sorozat megszakad egyszer” mondás éppen ma este, kevéssel 23 óra előtt nyeri el majd az igazi értelmét.

A csoport másik mérkőzésére is érdemes odafigyelnünk, hiszen az ottani eredmény döntően befolyásolhatja a ferencvárosi reményeket. A Törökországba, a Trabzonspor otthonába látogató Monaco nehéz feladat előtt áll, ugyanis pokoli hangulat fogadja majd a vendégeket a Medical Park Stadionban. Ám ha egy gyors pillantást vetünk a tabellára, egyértelművé válik, hogy számunkra a vendégek győzelme lenne az üdvözítő, tudniillik a hercegségbeliek egyszer már legyőzték a félholdasokat, így egy esetleges újabb diadallal hatalmas szakadékba taszítanák közös riválisunkat.

De ugorjunk vissza az Üllői útra, és bizakodjunk, hogy az FTC az első két játéknapon mutatott formáját idézi majd.

Várható kezdőcsapatok:

Ferencváros: Dibusz; Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka; Besic, Vécsei; Traore, Zachariassen, Nguen; R. Mmaee.

Crvena Zvezda: Borjan; Gobeljics, Erakovics, Dragovics; Rodics; Sanogo, Kanga; Mitrovics, Katai, Ivanics; Pesics.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban a nagy tét miatt kevés gólt várok, ezért a 2,5 alatt kimenetelt javasolom (1,96-os odds).

A mérkőzést az M4 sportcsatornán tekinthetjük meg.

Fotó: facebook.com/fradi.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)