Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
FTC Telekom

Ferencvárosi búcsú fölényes győzelemmel

Az FTC-Telekom 10-2-re legyőzte a horvát KHL Sisak csapatát a jégkorong Kontinentális Kupa második körében, és így a harmadik helyen zárta az angers-i tornát. A legjobb nyolc közé a házigazda francia együttes jutott.

Eredmény:

Kontinentális Kupa, 2. kör (a 8 közé jutásért), C csoport (Angers):

3. forduló:

FTC-Telekom – KHL Sisak (horvát) 10-2 (2-2, 5-0, 3-0)
—————————————————–

a magyar csapat gólszerzői: Low (1.), Farkas (3., 53.), Nagy G. (21., 38.), Kestila (34.), Tóth G. (35.), Szorokin (40., 55.), Betteridge (50.)

Mindkét csapat két vereséggel fordult rá a zárónapra, továbbjutási esély híján már csak a kvartett harmadik helye volt a tét. Az első harmadban még együtt haladt a két gárda – bár a magyar bajnok a 3. percben már 2-0-ra vezetett -, viszont a második és harmadik felvonásban megszórta ellenfelét az esélyesebb FTC.

A torna utolsó összecsapásán dőlt el, hogy a házigazda Angers Ducs jutott tovább, miután 4-1-re diadalmaskodott a Csíkszereda ellen.

A győztes játszhat majd a nyolc között november 18. és 20. között a házigazda brit Cardiff Devils, a kazah Szarjarka Karaganda és a lett Zemgale Jelgava mellett. Ebből a csoportból az első kettő jut majd a négyes döntőbe, amelyet január 13-15. között tartanak.

A nap másik összecsapásán:

Angers Ducs (francia)-SC Csíkszereda (romániai) 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Angers Ducs 9 pont, 2. SC Csíkszereda 6, 3. FTC-Telekom 3, 4. KHL Sisak 0

pénteken játszották:

Angers Ducs – FTC-Telekom 8-5
SC Csíkszereda-KHL Sisak 5-0

szombaton játszották:

SC Csíkszereda – FTC-Telekom 5-2
Angers Ducs-KHL Sisak 12-0

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/fradihoki
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)