Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Férfi kosárlabda-válogatott

Férfi kosarasaink sporttörténelmet írhatnak

Nagy lehetőség kapujába érkezett a magyar férfi kosárlabda-válogatott, miután a világbajnoki selejtezők célegyenesébe fordulva még mindig reális esélyünk van rá, hogy története során először kijussunk a sportág legnagyobb tornájára.

Ezen a héten két újabb mérkőzésen lépnek pályára Sztojan Ivkovics tanítványai, és meglehet, egyik találkozó sem ígérkezik könnyűnek, egy, illetve két – a montenegrói győzelemhez hasonló – bravúrral egészen a februári zárásig életben tudnánk tartani a kijutásról szőtt álmainkat.

Az első összecsapásra ma este 20 órai kezdettel kerül sor, méghozzá Bosznia-Hercegovina fővárosában, az egykor még téli olimpiának is helyszínéül szolgáló Szarajevóban. Miután a hattagú csoportból hárman jutnak tovább, az egyaránt négy-négy győzelemmel és vereséggel álló két együttes számára igazi ki-ki mérkőzés következik. Nagyban növeli a mieink esélyeit, hogy a bosnyákok legnagyobb sztárjai, többek között a Portlandben pattogtató klasszis center, Juszuf Nurkics nem lesz, nem lehet ott a parketten, hiszen az NBA-csapatok nem engedik el szezon közben a meghatározó játékosaikat. Ugyanez igaz az Euroligában szereplő kosarasokra is, így még Hanga Ádám nélkül is minden esélyünk megvan az idegenbeli diadalra, hogy vasárnap már hazai pályán önbizalommal felvértezve fogadjuk a korábban idegenben is legyőzött cseheket.

Az eddigi kiváló szereplés, vagyis az, hogy a magyar válogatott eljutott a vébé-selejtezők végső fázisába, a  jövő szempontjából is sokat jelent, ugyanis ezzel az is biztossá vált, hogy nem kell pótselejtezőt játszanunk a következő Európa-bajnoki kvalifikációhoz, sőt, ott leszünk az olimpiai előselejtezőben, amelyre szintén időtlen idők óta nem volt példa.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban mi mást is ajánlhatnék, mint a magyar válogatott győzelmét, amely az Ivkovics-csapatra jellemző megalkuvás nélküli játékkal és a tőlük megszokott küzdőszellemmel reményeink szerint el is érhető (1,8-as odds).

A találkozót a Duna World csatornán követhetjük figyelemmel.

Fotó: facebook.com/ferfikosar
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)