Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Bizakodva érkezik Ausztráliába a Ferrari

A 2024-es Formula 1-es versenynaptár első két hétvégéje a Red Bull osztatlan sikerét hozta. Az istálló Bahreinben és Szaúd-Arábiában is tarolt: mindkétszer Max Verstappen győzött, megelőzve a csapattárs Sergio Perezt. A Ferrari ezalatt két harmadik mellett egy-egy negyedik és egy hetedik helyezést szerzett. Utóbbit azonban az egyik pillanatról a másikra beugró tartalékpilóta, Oliver Bearman révén. Az olasz istálló háza tájáról ugyanakkor pozitív hangok jönnek ki az Ausztrál Nagydíj előtt.

„Két dobogó után elégedettek lehetünk az idei autó fejlődésével, ha a múlt évi autóhoz viszonyítunk. Az előszezoni tesztektől az első két versenyig pozitív előjeleket láttunk a tavalyi év után választott fejlesztési irányunk kapcsán” – idézi az m4sport.hu a Ferrari technikai igazgatóját, Enrico Cardilét.

A szakember hozzátette, a csapatnak ezzel együtt komolyabb ambíciói is vannak a dobogó alsó fokánál. „Természetesen többre vágyunk két harmadik helynél. A Red Bull még mindig gyorsabb nálunk, és bár a többi élcsapatnál jobbak voltunk, ez még mindig nem elég jó, és még mindig sok a teendőnk” – fogalmazott.

A melbourne-i versenyhétvége magyar idő szerint péntek hajnalban veszi kezdetét az első szabadedzéssel. Azoknak, akik élőben szeretnék követni a nagydíj eseményeit, a többi napon is bioritmuszavarra kell készülnie: valamennyi edzés és a futam is éjjeli vagy hajnali időpontban lesznek.

 

(Kiemelt kép: Scuderia Ferrari/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)