Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Finalissima

Finalissima – a Finálé

Ma este Finalissima néven egy új kezdeményezésnek lehetünk szemtanúi, amikor is a labdarúgás két legeredményesebb konföderációja, azaz Európa es Dél-Amerika legjobbjai csapnak össze, hogy eldöntsék ki lesz a bajnokok bajnoka.

Az első ízben megrendezett találkozónak a londoni Wembley ad otthont, ahol a  regnáló Európa-bajnok Olaszország, illetve a Copa América legutóbbi  aranyérmese, Argentína néznek farkasszemet egymással.

A négyszeres, illetve kétszeres világbajnok összecsapása legfőképpen abból  a szempontból lehet érdekes, hogy Roberto Mancini alakulata miként próbálja meg legalább valamelyest kárpótolni a tifosókat azután, hogy óriási meglepetésre lemaradt az év végi katari világbajnokságról.

Ez főként úgy volt mérhetetlen csalódás a calcio szerelmesei számára, hogy az azúrkékek  2021-ben éppen a Wembleyben ülhettek fel a kontinens trónjára, hogy alig néhány hónappal később egy parányi ország, Észak-Macedónia jóformán ismeretlen focistái  pöcköljék le a fejükről a koronát.

Ráadásul ez a csúfság már zsinórban másodszor fordul elő velük, hiszen a 2018-as oroszországi vébét is csupán a karosszékekből nézhették végig Itália legjobb futballistái.

És azon kívül, hogy világklasszisok sorát láthatjuk pályára lépni ma, miért lesz rá nyomós okunk, hogy 20.45-kor a Spíler2-re kapcsoljunk?

Gólzáport vagy hitchcocki izgalmakat nem ígérhetek, ám egy felejthetetlen, megindító sportélményt igen, tudniillik ezen a mérkőzésen húzza fel utoljára az olasz válogatott mezét a világ leghűségesebb labdarúgója, a Juventust és a nemzeti csapatot tizenhét esztendeje szívvel, lélekkel szolgáló csupa szív hátvéd, Giorgio Chiellini.

Várható kezdőcsapatok:

Olaszország: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Zaniolo, Scamacca, Insigne.

Argentína: E. Martinez; Molina, Romero, Otamendi, Acuna; De Paul, Rodriguez, Lo Celso; Messi, L. Martinez, Di Maria.

Döntetlen esetén a Finalissima sorsát hosszabbítás nélkül, tizenegyesekkel döntik el.

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban a jobb erőkből álló Argentína végső győzelmét javasolnám (1,71-es odds).