Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Arsenal - West Ham United

Folytatódik a klubfutball

Éppen hogy csak egy hét telt el a katari világbajnokság felejthetetlen fináléja, az Argentína-Franciaország mérkőzés óta, de máris folytatódik a nagyüzem az európai topbajnokságok küzdelmeiben.

Elsőként, még karácsony utolsó napján a Premier League, vagyis az angol élvonalbeli bajnokság veszi kezdetét, ahol a mai nap folyamán délután fél kettőtől egészen a villanyfényes késő esti találkozóig nem kevesebb mint hét összecsapásnak lehetünk szemtanúi.

Foglalkozzunk most ez utóbbi derbivel, nevezetesen a listavezető Arsenal mérkőzésével, amelyen a gyengélkedő, és ezáltal a kiesés elől menekülő városi rivális, azaz a West Ham United lesz az ellenfele.

Az ágyúsok elképesztő szezont futottak a világbajnokság jelentette kényszerszünet kezdetéig, rácáfoltak minden előzetes várakozásra, és a sokkal esélyesebbek vélt Manchester City előtt igen tekintélyes, méghozzá ötpontos előnnyel vághatnak neki a szezon hátralévő részének.

Ráadásul ez a forduló is könnyen az ő malmukra hajthatja a vizet, hiszen amíg Mikel Arteta tanítványai hazai pályán játszhatnak, Guardiola mester legénysége szerdán Leedsbe utazik, márpedig ott egyik csapat sem mehet biztosra.

Jóval szomorúbb hír a londoniak számára, hogy az egyik legjobbjuk, a brazil válogatott Gabriel Jesus súlyos sérülést szenvedett el a Kamerun elleni vébé-meccsen, márpedig csöppet sem ígérkezik könnyű feladatnak megtalálni a kiváló csatár hosszú távú helyettesét.

Ezt a dilemmát talán ma még sikerül megoldani, ám az igazi rangadókon már jóval nagyobb érvágást jelenthet az éppen az üldöző Manchester Cityből érkező támadó hiánya.

Várható összeállítások:

Arsenal: Ramsdale – White, Saliba, Gabriel, Tierney – Xhaka, Partey – Saka, Odegaard, Martinelli – Nketiah

West Ham United: Fabianski – Kehrer, Dawson, Ogbonna, Palmieri – Rice, Soucek – Fornals, Paqueta, Benrahma – Bowen

Tippmix esélylatolgatás rovatunkban a jobb erőkből álló hazai együttes sikerét várjuk:
Tipp: Arsenal (1,53-as odds).

A mérkőzést a Spíler1 csatornán 21 órai kezdettel tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)