Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Calcio

Folytatódik a versenyfutás a Scudettóért

A calcio, vagyis az olasz labdarúgás szerelmesei ma este 19 órától egy izgalmas versenyfutás újabb állomását tekinthetik meg. Közvetlenül egymás után lép pályára a két milánói rivális, az FC Internazionale és az AC Milan, hogy a bajnoki aranyéremért folyó küzdelmet  a maga javára fordítsa.

Noha ez a párharc nem két-, hanem háromszereplős, a Napoli nagy öngólt rúgott a múlt héten, amikor hazai pályán szenvedtek 3-2-es vereséget a Fiorentina gárdájától, és kérdéses, hogy azóta sikerült-e kijózanodnia a váratlan mélyütés okozta szédelgésből.
Mert ha még nem tértek magukhoz, a mindig mindenkire veszélyes AS Roma végleg eltemetheti Insignéék bajnoki álmait.

Ám ezt a rangadót csupán hétfőn, annak a tudatában rendezik meg, hogy a világhírű operaház, a Scala városának két csapata mit játszott pénteken este.

Persze, nagy reményeket nem táplálhatnak Luciano Spaletti mester tanítványai, hogy majd mások kaparják ki nekik a gesztenyét, ugyanis a pénteki összecsapásokon „könnyűsúlyú” ellenfelek próbálják meg feltartóztatni a milánói armadát.

Először a kiesés elől sikerrel menekülő Spezia próbálja meg féken tartani a lombard főváros kék-fekete képviselőit, ám Simone Inzaghi legénysége a szezon hajrájához közeledve elképesztő formába került, amelyet jól bizonyít, hogy immár közel két hónapja, egészen pontosan február 20-a óta veretlenek.

Mivel a hazaiak számára nem sok tétje van a találkozónak, meglátásom szerint tükörsima Inter-győzelem elé nézünk, amellyel Dzekóék ráhelyezik a nyomást a közvetlenül utánuk játszó városi riválisukra.

Meglehet, ezzel a győzelemmel időlegesen letaszítják az élről a piros-feketéket, ez kérészéletű dicsőség lesz, hiszen a Milan soros ellenfelének nevét sem reszkető szájjal ejtik ki szerte Itáliában.
Mégpedig azért, mert a kiesőzónában rekedt, egykor szebb napokat megélt Genoa legfeljebb a „Ki tud több 0-0-t játszani?” versenyben lehetne legyőzhetetlen.
Mert ebből van nekik bőven, ám az ezekért járó egyetlen pontocskákkal nehezen másznak ki a szakadék aljáról.

A Milan számára tehát adva van a lehetőség, hogy az  átmenetileg elveszített éllovas szerepet este 23 óra környékén visszaszerezze, és erre minden esélye meg is van, különösen úgy, hogy hazai pályán, a rossoneri ultrái előtt masírozhatnak ki a San Siro, vagy újkeletű nevén a Giuseppe Meazza kissé elnyűtt gyepszőnyegére.

Tehát szerintem mindkét meccset az esélyesebb csapat nyeri meg, így a Tippmix ajánlatából ezt a két kimenetelt (1,35 – 1,35- ös, összesen 1,823-as odds) favorizálnám.

Mindkét olasz mérkőzést a Sport1 csatornán követhetjük figyelemmel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)