Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
OTP Bank Liga

Folytatódik az NB1

Ma este 20 órától a Mezőkövesd-Paks összecsapással folytatódik a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, amely a kupaforduló, illetve a válogatott meccsek miatt háromhetes pihenőre kényszerült.

Amit a szezon elején sejteni lehetett, az viszonylag hamar bebizonyosódni látszik, vagyis a Ferencvárost továbbra sincs aki megszorítsa.

Annál nagyobb az izgalom az alsóházban, ahol legalább féltucat csapat próbálja meg minél messzebbről elkerülni azt a bizonyos vonalat, amely alatt már a kiesőzóna húzódik meg.

Ebből a szempontból különösen fontos összecsapásoknak lehetünk szemtanúi ebben a fordulóban, hiszen a már említett mezőkövesdi találkozót követően szombaton újabb gárdák szeretnének ellépni a félelmetes választóvonaltól.

Az Újpest egy pályaválasztói csere következtében ismét hazai pályán próbálhatja meg begyűjteni a három pontot. Szombat 14.30-tól ezúttal az a Kisvárda lesz az ellenfél, amely immár évek óta a bajnokság üde színfoltja. Ám a lila-fehéreknek nincs más választásuk, mindenképpen győzniük kell, különben újra visszacsúszhatnak a rettegett zónába.

Még parazsább összecsapás várható Debrecenben, ahová a Honvéd látogat, nem beszélve a Zalaegerszeg Fáy utcai vendégjátékáról, ahol a mezőny egyetlen nyeretlen együttese a Vasas próbálja meg begyűjteni az első győzelmét.

Kondás Elemér mindössze három és fél  hete érkezett meg a XIII. kerületbe, és noha a bemutatkozása nem sikerült, biztosak lehetünk benne, hogy rövid időn belül rendet rak az újonc alakulat soraiban.

Ha már újoncoknál tartunk, nagy kihívás elé néz a meglepően jól rajtoló Kecskemét együttese, amely a címvédőt, vagyis a Ferencvárost fogadja, hogy megtörje a zöld-fehérek százszázalékos sorozatát.

Egy Fejér megyei rangadó maradt vasárnap estére, a Puskás és a Fehérvár mérkőzésén a dobogós helyekért zajlik majd a küzdelem, remélhetőleg több néző előtt, mint az eddig megszokott.

Erre minden esély megvan, szerencsére a válogatott ismét igazi futballhangulatot varázsolt az országba, most már csak azt kellene elérni, hogy az NB I-es játéknapok is ünnepnappá változzanak.

Talán egyszer, lehetőleg minél hamarabb, ez is sikerülni fog…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)