Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
FTC - Telekom

FTC vereség a nyitónapon

Az FTC-Telekom 8-5-re kikapott a házigazda francia Angers Ducs csapatától a jégkorong Kontinentális Kupa második körében, a nyitónapon.

Eredmény:

Kontinentális Kupa, 2. kör (a 8 közé jutásért), C csoport (Angers):

1. forduló:

Angers Ducs (francia) – FTC-Telekom 8-5 (2-0, 4-2, 2-3)
——————————————————-
a magyar csapat gólszerzői: Low (21., 53.), Kulmala (23.), Kreisz (43.), Kestila (50.)

Mivel a csoportból csak az első hely ér továbbjutást a nyolc közé, ezért már ez az összecsapás is roppant fontos volt. A hazaiak a 48. másodpercben betaláltak, és a 6. percben már 2-0-ra vezettek. A fordulás után gyorsan egyenlített a Ferencváros, azonban hamar megint az Angers-nál volt az előny, amely a 29. percben magyar emberhátrány alatt tovább nőtt. Ráadásul még ebben a szakaszban Tommy Giroux újabb két gólt lőtt, így mesterhármasnál járt.

Arany Gergelyt Nagy Kristóf váltotta a kapuban a záró harmadra, és sikerült feljönni 6-4-re. Ám ekkor másfél perc alatt megint duplázott a Ducs, és innen már nem volt visszaút, csak Brayden Low tudott faragni a hátrányból.

A magyar bajnok szombaton az Erste Liga címvédőjével, az SC Csíkszeredával, vasárnap pedig a horvát KHL Sisakkal csatázik, de már nem a saját kezében van a sorsa.

Az angers-i kvartett első helyezettje november 18. és 20. között a házigazda brit Cardiff Devils, a kazah Szarjarka Karaganda és a lett Zemgale Jelgava mellé kerül. Ebből a csoportból az első kettő jut majd a négyes döntőbe, amelyet január 13-15. között tartanak.

A nap másik találkozóján:

SC Csíkszereda (romániai)-KHL Sisak (horvát) 5-0 (2-0, 0-0, 3-0)

A további program:

szombat:

FTC-Telekom – SC Csíkszereda 16.30
Angers Ducs-KHL Sisak 20.00

vasárnap:

FTC-Telekom – KHL Sisak 14.00
Angers Ducs-SC Csíkszereda 17.30

Forrás: MTI; facebook.com/fradihoki
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)