Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Gáspár Dávid

Gáspár Dávid: fájó ez a vereség

Fájó vereségről beszélt Gáspár Dávid vezetőedző, miután a címvédő Sopron csütörtökön meglepetésre 62-59-re kikapott odahaza a sereghajtó a francia Landes-tól a női kosárlabda Euroliga 13. fordulójában, így még nem biztosította helyét a negyeddöntőben.

A magyar bajnok számára a folytatás a legjobb nyolcban jövő szerdán, Schióban dől el, az alapszakasz zárásán. A B csoportban – amelyből még egyik gárda sem jutott tovább – hármas holtverseny alakulhat ki akkor is, ha nyernek a magyarok Olaszországban, és akkor is, ha alulmaradnak. A sorrendet nagyban befolyásolja majd a Salamanca-Girona spanyol csata kimenetele.

„Borzasztóan fájó ez a vereség” – kezdte összegzését Gáspár Dávid a klub honlapján. „Készültünk, nagyon akartuk ezt a meccset. A két félidőben más és más problémákkal küszködtünk, de ezek egyike sem fér bele. Az első 20 percben védekezésben vétettünk rengeteg hibát, majd ezen javítottunk, de a Landes ennek ellenére sok extra, kézen keresztüli dobást értékesített. Támadásban viszont az első két negyedben a kihagyott ziccerek ellenére is 38 pontot dobtunk, majd az utolsó negyedben csak hetet. Az a csapat, amely ennyi hibát elkövet egy mérkőzésen, az nem érdemel győzelmet.”

A szakember kifejtette, csapata nem játszott jó ritmusban, és végig görcsös volt.

„Ezzel együtt biztos vagyok benne, és ezt is beszéltük meg a mérkőzés után az öltözőben, hogy a rájátszásos helyért küzdünk az Euroligában, ahol egy mérkőzés van hátra, és mindent el fogunk követni a továbbjutásért. Szeretnénk a következő meccsen sokkal jobb játékot nyújtani” – tette hozzá.

A csapatkapitány Fegyverneky Zsófia közölte, nem tudtak a jó védekezésre támaszkodni, ami az egész mérkőzésre rányomta a bélyegét.

„Kulcsszituációkban nem tudtunk kosarat dobni, főleg a végjátékban, és sok ziccert hibáztunk. Ezek az Euroligában nem férnek bele” – jelentette ki a 38 éves játékos.

A B csoport állása: 1. Mersin (török) 22 (917-879), 2. Schio (olasz) 22 (944-913), 3. Salamanca (spanyol) 21 (938-856), 4. SOPRON BASKET 21 (874-807), 5. Girona (spanyol) 20, 6. DVTK-HUN-THERM 19, 7. Landes (francia) 16, 8. Mechelen (belga) 15

Forrás: MTI; Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket