Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Cazoo Tour

Generációk csatája

Szombaton rendezik meg a második elődöntőt a sznúkeresek Cazoo Tour Championship nevű versenyén, ahol az elmúlt egy éves ranglista legjobb nyolc játékosa állhatott asztalhoz a végig tíz nyert frame-ig tartó viadalon.

Azt már biztosan tudjuk, hogy a vasárnapi döntő egyik résztvevője Neil Robertson lesz, aki pénteken egy rendkívül magas színvonalú, izgalmakban és fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, 9-8-as hátrányból fordítva nyert a hatszoros világbajnok Ronnie O’Sullivan ellen.

Még kimondani is elképesztő, de a találkozón hét darab százas break született, amelyből az angol legenda egymaga ötöt vállalt, ezzel ő lett a sznúker történetének első olyan játékosa, aki két egymást követő meccsen lökött (legalább) öt „century”-t.

Azonban amint láthatjuk, a győzelemhez ez sem volt elég, a döntő frame-ben a balkezes ausztrál koncentrált jobban,  és egy 80-as breaknek köszönhetően bejutott a fináléba.

A ma 14 órakor kezdődő másik elődöntőben, a négyszeres világbajnok, negyvenhat esztendős, skót John Higgins és a fiatalabb generáció egyik legjelesebb képviselője, a huszonhét éves Luca Brecel mérkőzésén már nem várok ekkora breakparádét, de vibráló feszültséget és hatalmas taktikai csatát annál inkább.

A rutin és az ifjonti hév összecsapásai mindig sok érdekességet tartogatnak a sportág szerelmesei számára, és biztosra veszem, hogy ez most sem lesz másként.

Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a belga ifjú néhány szezonnyi gyengébb teljesítményt követően idén újra a tehetségéhez méltó módon játszik, és hosszú idő után újfent diadalmaskodni tudott egy rangos pontszerző versenyen, a 2021-es Scottish Openen.

És hogy ki volt az ellenfele a tavaly decemberi döntőben?
Egy skót úriember, bizonyos John Higgins.

Hogy sikerül-e a revans, arra már nem vennék mérget, sőt, meglátásom szerint a lendületben lévő, az előző fordulóban a volt világelső Judd Trumpot simán búcsúztató Brecel az esélyesebb.

Természetesen a Tippmix kínálatában is kiemelt helyet kapott ez a torna, illetve a mai, sokak által várt elődöntő.

Az oddsok alapján Higgins a favorit (1,46 – 2,52), ám nekem valami azt súgja, hogy vasárnap két Nagy-Britannián kívülről érkező versenyző léphet asztalhoz, hogy magasba emelje a kupát, és nem mellékesen bezsebelje a százötvenezer fontos első díjat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)