Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
cazoo tour 2022

Gigászok csatája

Ma délután 14 órakor, majd a folytatásban 20 órától egy nem mindennapi összecsapásra kerül sor a walesi Llandudnóban, a Cazoo Tour Championship első fordulójának harmadik mérkőzésén.

A sznúkervilág legnépszerűbb alakja, a hatszoros világbajnok Ronnie O’ Sullivan áll asztalhoz, ám az ellenfele sem lesz akárki.
Ő pedig nem más, mint a walesi Mark J. Williams, aki ugyanazon az évben (1992) lett profi, mint mai ellenfele, ráadásul éppen egyidős (negyvenhat éves) a Rakéta becenevű angol zsenivel.

Mark, a walesi „sárkány” röpke harmincéves profi pályafutása során  háromszor lett a Crucible, vagyis az álmok színházának királya, azaz a világ legjobb játékosa, így nem véletlenül szerepel az első oldalakon, ha a sznúker aranykönyvét készülünk megírni.
És ezt a regényt most tovább írhatja, ám hazai pálya, akarom mondani hazai asztal ide vagy oda, ezen a héten úgy érzem, hogy más lesz a program a brit sziget nyugati oldalán…

A világbajnokság előtti utolsó nagy versenyen az elmúlt egy esztendő legjobb nyolc sznúkerese indulhat, így a végső győzelemre pontosan nyolc klasszis pályázhat nagyjából egyenlő eséllyel. Nem túlzás kijelenteni, hogy mind a nyolcan megnyerhetik a trófeát, azonban én most úgy szeretnék esélyt latolgatni, ahogy csak a legszakavatottabb sznúkeresek tudnak.

Hiszen fogas a kérdés, hogy vajon mi dönthet a nyolc extraklasszis, köztük az öt világbajnok (Higgins, Robertson, O’Sullivan, Williams, Trump) és az ifjú trónkövetelők között?

Erre pedig egyszerű a válasz.
Ez pedig a verseny lebonyolítása.

A megoldás kulcsa, hogy végig egyetlen asztalon zajlanak a küzdelmek, ráadásul tíz nyert frame-et kell nyerni, és ez előrevetíti, hogy a rutinos, a biztonsági játékot a breaklökéssel megfelelően kombináló játékosok nagyobb győzelmi eséllyel vehetik fel a harcot zöldfülű riválisaikkal szemben, így nagyobb sanszuk van rá, hogy  megkaparintsák a nem kevesebb mint százötvenezer fontos fődíjat.

Meglehet ma, azaz szerdán nem éppen újoncok lesznek az asztal mellett, ám egy statisztika mégis eldönteni látszik ezt a párharcot.

Az pedig úgy szól, hogy az angol közönségkedvenc, vagyis Ronnie O’Sullivan a walesi szupersztár Mark J. Williams ellen szinte mindig nyer…

Valami azt súgja, hogy ez ma sem lesz másként, és lassan kialakul az álom-elődöntő.

Ronnie O’ Sullivan – Neil Robertson
John Higgins – Judd Trump

/Fotó: wikipedia/

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)