Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Golovin Vlagyimir

Golovin: nagyon sokat kell javulnunk

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak nagyon sokat kell javulnia az egy hónappal ezelőtti teljesítményéhez képest, ha magabiztosan akar továbbjutni Izlanddal szemben az olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében.

A németországi tornához képest nagyon sokat kell javulnunk, mert az első mérkőzésen 16, a másodikon húsz labdát adtunk el. Ha ugyanolyanok leszünk, mint ott, szinte esélytelenek vagyunk, de nem csak Izland, hanem bármelyik csapat ellen. Ennyi hibával nem lehet játszani” – nyilatkozta az MTI-nek hétfőn Érden a szakvezető.

A magyarok egy hónappal ezelőtt a németországi felkészülési tornán a házigazdáktól 26-20-ra, a lengyelektől 31-29-re kaptak ki.

Az edző felidézte: augusztusban elmondta a játékosoknak, hogy csak csapatként tudnak erősek lenni, mivel nincsenek kimagasló egyéniségek a keretben, éppen ezért furcsállta, hogy a németországi tornán nem álltak össze csapatként.

Az Izland elleni párharc első mérkőzését szombaton 18 órától Hafnarfjördurban, a visszavágóját jövő szerdán 18.15-től Érden rendezik.

Golovin elárulta, az északi szigetország csapatának 14 mérkőzését látták felvételről a felkészülés során, vagyis a tavalyi Európa-bajnoki selejtezőktől kezdve minden tétmeccsüket és barátságos találkozójukat megnézték videón.

„Ők is a skandináv stílust képviselik. Masszívak, a védekezésük nagyon hasonlít a dánokéhoz, sok oldalazással, kevés kilépéssel. Ugyanúgy gyorsak, és a lerohanások mellett középkezdésből is indulnak. Lehet látni, mit akarnak, az ellenfelek majdnem minden eladott labdáját megkontrázzák, erre biztosan nagyon kell majd figyelnünk” – magyarázta a szövetségi kapitány.

Hozzáfűzte, a hétfői edzés előtti videózáson szembesítette játékosait a németországi teljesítményekkel, de megmutatta, mit tudnak, amikor a dánokkal és a norvégokkal játszanak.

„Ott is voltak hibáink, de védekezésben korrigáltuk őket. Az Európa-bajnokságon mérkőzésről mérkőzésre jobbak voltunk, az a teljesítmény, amit például a szlovénok ellen nyújtottunk, szerintem elég lesz a továbbjutáshoz Izlanddal szemben” – szögezte le Golovin.

Az irányító Vámos Petra úgy fogalmazott, Németországban semmi nem úgy működött, ahogy kellett volna, kezdve talán a hozzáállásukkal, a mentalitással, és ebből adódott, hogy nem voltak eléggé agresszívak védekezésben.

Viszonylag könnyen átrohantak rajtunk, emiatt nem jött támadásban az átütőerő. Ebből most csapatszinten kell hatalmasat előrelépnünk. Az Európa-bajnokság utolsó néhány mérkőzésére nyugodtan lehet támaszkodni, és azt a lelkiállapotot kellene visszahoznunk magunkban” – nyilatkozta a Debrecen kézilabdázója.

Hozzáfűzte, ritkaság, hogy a válogatottban csaknem egy hetet készülhetnek egy mérkőzésre, és bár kell néhány edzés, mire ismét összecsiszolódnak, mától már célirányosan készülnek Izland ellen.

A magyar válogatott eddig hatszor találkozott Izlanddal, és minden mérkőzést megnyert.

A vb-mezőnynek már tagja a házigazda Dánia, Svédország és Norvégia, valamint az Európa-bajnokságról kijutott Franciaország, Montenegró és Hollandia.

A november 30. és december 17. között sorra kerülő torna mérkőzéseit Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)