Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Golovin

Golovin: sajnos elfogytunk a végére

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott játékosai fizikálisan „elfogytak” a csütörtöki mérkőzés hajrájára, ezért kaptak ki 29-27-re Dániától az Európa-bajnokság középdöntőjének első játéknapján, Ljubljanában.

„Többségében sikerült megvalósítani a tervezett taktikát, talán a meccs tempója is kedvezett nekünk. A norvégok sokkal gyorsabban játszottak ellenünk tegnapelőtt” – nyilatkozott a lefújás után a szakvezető.

A meccs az 54. percben vett fordulatot, amikor a magyarok a háromgólos vezetésért támadhattak, de nem jártak sikerrel, a skandinávok pedig javuló védekezésükre alapozva 5-1-es sorozattal zártak.

„Már nagyon nem volt oxigén, a labda nélküli mozgások elmaradtak. Sok volt az egy-egyezés, és a könnyű súly, illetve a nehéz súly között legtöbbször a nehéz súly nyer, és ezúttal sajnos elfogytunk a végére” – mondta a kapitány.

Golovin elismerte, a végjáték azért alakulhatott így, mert szinte végig a kezdőjátékosok voltak a pályán, és bár pihentetni kellene őket, most így tervezték, mert a három szabadnap alatt regenerálódnak majd.

„Ez volt az eddigi legjobb meccsünk, de talán a legfontosabb a lelki világunk. Mindegy, ki mit beszél. Küzdünk, és majd meglátjuk, ez mire lesz elég. Ha a papírformát nézzük, sokkal jobb ez a dán válogatott, mégis felvettük a harcot, de apró dolgokon múlnak a nagy dolgok” – vélekedett Golovin.

Hozzátette, ha így játszottak volna a horvátok ellen, most biztosan másképp nézne ki a csoport tabellája.

A csütörtöki vereség ellenére matematikai esélye még van a válogatottnak a csoport negyedik helyének megszerzésére, ami a magyar szövetség által célként meghatározott nyolc közé kerüléshez kell.

A magyarok a csoportkörben pénteken 33-28-ra nyertek Svájc ellen, majd vasárnap Horvátországtól 21-18-ra, kedden a címvédő Norvégiától 32-22-re kaptak ki, így pont nélkül jutottak a középdöntőbe, ahol szombaton szabadnaposak lesznek, majd hétfőn 20.30-tól Svédország, szerdán 15.30-tól pedig a társházigazda Szlovénia lesz az ellenfelük.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)