Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Swietelsky-Békéscsaba

Harmadik győzelmét szerezte a Békéscsaba

A Békéscsaba hazai pályán 3-0-ra legyőzte a forduló előtt hozzá hasonlóan veretlen horvát Mladost Zagrebet a női röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának szerdai játéknapján.

Eredmény:

Swietelsky-Békéscsaba – HAOK Mladost Zagreb (horvát) 3-1 (17, 17, -18, 16)
————————————————————————-
a legeredményesebb játékosok: Drpa 20 pont, Pintér 14, Glemboczki 13, illetve Markovic 12, Pavicic, Popic 11-11

Az állás: 1. Békéscsaba 9 pont/3 mérkőzés, 2. Mladost Zagreb 9/4, 3. Calcit Kamnik (szlovén) 3/1, 4. Linz (osztrák) 2/2, 5. Prometej (ukrán) 0/1, 6. Kastela 0/3

A két veretlen együttes összecsapásának első szettjében a hazaiak jól kezdtek, hamar ötpontos előnyt építettek ki, amit a szerb Marta Drpa vezérletével végig meg is őriztek.

A második játszmában még nagyobb volt a különbség a csapatok között: a BRSE 8-6 után egy remek sorozattal 19-8-ra meglépett, a vendég horvátoknak pedig már csak az eredmény kozmetikázására futotta.
A harmadik játékrész sokáig szorosan alakult, de szinte végig a vendég horvátok vezettek. A szett második felére ritmust váltott a Mladost, amely 15-16 után mindössze három pontot engedélyezett a csabaiaknak, így szépített.

A negyedik felvonásra rendezték soraikat Tóth Gábor tanítványai, akiknél ekkor Drpa mellett a magyar válogatott center Pintér Andrea játszott rendkívül ponterősen. Kettejük mellé a hajrában Bodnár Dorottya is felzárkózott, vezérletükkel pedig a BRSE lezárta a 96 perces összecsapást.

Forrás: MTI; Fotó: facebook.com/roplabda
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)